• 瀏覽: 23,073
  • 回覆: 206
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 hktick1 於 2019-5-22 08:34 AM 發表

乜慢慢舟唔算有力證據⋯⋯⋯
斯諾登和阿桑奇先係証據

引用:
原帖由 LauFei 於 2019-5-22 08:40 AM 發表
股票市場係人為,只要大家都覺得有利可圖,插完可以再升。
乜股票市場唔係等於賭場⋯⋯⋯莊話事⋯⋯⋯

引用:
原帖由 埃及仙 於 2019-5-22 08:55 AM 發表

實話
又攞幅改圖黎呃傻仔,正一畜牲所為

引用:
原帖由 mah49 於 2019-5-22 01:22 AM 發表
大陸廠都食食穀種
你系咪傻架?晶片和材料國做,系做吾切!
反顧美國嘅工廠沒有大客戶,聽死

引用:
原帖由 oldbeer 於 2019-5-22 04:44 AM 發表
大量國內網民也認為沒有Google play store對海外市場銷售打擊巨大

反看香討的鄉下佬還停留在咀炮,自欺欺人,國內網民愛國説實話比這𥚃的咀炮阿Q先進得多了

其實當華為海外市場銷售被其他如小米三星取代,人家也是向主流晶片商取貨,樓主這新聞不中肯,國內網民比香討咀炮鄉下佬那些理性多了
一 ...
你睇左華為兩手嘅準備先狗叫!

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-22 01:21 AM 發表
沒有華為,三星會取代晒佢個位置,晶片商絕對不會擔心。
三星取代,老美晶片商唔洗死咩

引用:
原帖由 willy222 於 2019-5-22 01:14 AM 發表

唔怪得之佢破產幾次,做野唔瞻前顧後,全馮一己好惡。
如果真係如你所講就唔會有得破產幾次既機會,應該只得一次破產啦。

所以任生講得好,吾好咁狹隘,我有錢,用兩部手機,I phone同華為,難道又吾愛國?咁我屋企有日本車又有歐洲車,咪要拉去打靶?所以貧窮限制想像,如果覺得呢個地方吾適合自己,咪去第二度地方發展,人最慘系無能力又怨天尤人,嘅可憐亦可悲!

講得好!👍👍👍👍👍

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-22 01:21 AM 發表
沒有華為,三星會取代晒佢個位置,晶片商絕對不會擔心。
仲三叔,而家冇左大陸市埸,就嚟食屎!

中國如果打稀土牌,就算美國有再高的技術,沒有稀土晶片也沒有機會製造出來...

更重要是晶片開發要大量資金,生產出來沒有買家購買就沒有新資金去開發,只會給有資源的中國有時間追上技術

引用:
原帖由 killua991219 於 22-5-2019 09:17 AM 發表

如果真係如你所講就唔會有得破產幾次既機會,應該只得一次破產啦。
破產是指他間公司。。。侵侵就系當佐美國是自己間公司。他控制之下(總統行政指令),咩都去盡。。有事最終由公司(美國)揹曬。。他不會有事。。咪等於商人名下有限公司破產,商人不會揹上身,

含淚。

引用:
原帖由 richland373 於 2019-5-22 09:18 AM 發表
所以任生講得好,吾好咁狹隘,我有錢,用兩部手機,I phone同華為,難道又吾愛國?咁我屋企有日本車又有歐洲車,咪要拉去打靶?所以貧窮限制想像,如果覺得呢個地方吾適合自己,咪去第二度地方發展,人最慘系無能力又怨天尤人,嘅可憐亦可悲!

講得好!👍👍👍👍👍 ...
呵呵....任老9不斷放風,代表華為技窮,只靠打咀炮穩定軍心,根本死咗九成,睇見啲on9仔盲衝9叫真搞笑!! 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]