• 瀏覽: 43,940
  • 回覆: 227
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 freeyauchan 於 2019-5-22 02:15 AM 發表

呢d綱絡打  來自呆灣  自小被   民進黨洗腦!  同中國人冇關係    是日皇奴後代為榮 仇恨中國人!  所以盲目不理的言論  是正常! 因為冇歷史冇文化作支持! 是怪國民黨冇柒用  連中華民國   都保護吾到!  中國  2個政權  2 ...
更有來自法輪妖孽!

搬去中國都係非常好的方法

提示: 違規內容已被屏蔽
打手日夜鳩吹.袛為賺多幾毫

引用:
原帖由 paulwing2005 於 2019-5-22 07:07 AM 發表
唔知幾多開始香討有簡體字,香港應好完
我有部份親友,香港出世,whatsapp 經常出簡體字,因為他們用 android 機,貪快手寫簡體,就只會出簡體字,唔同 iphone,手寫簡體,會同時出繁簡字比你揀

以上多筆劃的字,我也是 iphone 手寫簡體的👍🏻

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-5-22 09:58 AM 發表

都話你地係地底蛙架啦。
美國本土不在主戰場,就算死幾十萬士兵都唔會有大影響。
相反歐洲打到爛晒,經濟民生全毀,過去幾百年努力全部消失。冇受影響嘅美國經濟一下指超越歐洲成為全球最強。
你都係叫老美感謝德國先啦。 ...
除了內戰,美國從來不會係自己地方打仗,只會遠征,所以長期作戰多數輸

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-22 12:23 AM 發表
如果美國政府一意孤行,那美國失去的不僅僅是華為,還是中國市場,是未來的十年。
(天下網商記者 倪軼容)

在硅谷一家科技公司工作的華人張維(化名),入職以來第一次遭遇了“三班倒”。

他所在的這家公司,是華為的供應商。然而,5月15日,美國商務部將華為列入“實體清單”,對其實施“出口管制”措施,一下打亂了張維所在公司 ...
七傷拳一練七傷七者皆傷

在美國佬只為賺錢,侵侵一句話就禁售,斷左班美國佬條米路,有幾個多人失業,斷人衣食由如殺人父母。搞到上街反侵侵。

引用:
原帖由 清風水靜 於 2019-5-22 12:31 AM 發表
用刀插自己來戰勝中國也是很奇葩的行為...........!!
生意人係咁架,成哥做生意都係以本傷人咁去做....

一個華為都可以玩死美國人..

勁呀

引用:
原帖由 澳門人人收一皮 於 2019-5-22 12:44 AM 發表
強國人最叻死淨把口!
都比你好小小

引用:
原帖由 hwwong 於 2019-5-22 01:44 AM 發表
簽了大量供貨合約而不能出貨, 肯定會賠到傻... 特柒普真係好叻玩美國人, 牠這一招, 應該在股匯市場袋了不少吧...
做市做到出曬面

特朗普算係好心啦,俾多90天時間給美國供應商,盡量發貨零件給華為,一來供應商可以屣行與華為的供貨合約,二來亦令華為間接受惠盡量入貨備用,無咁快執笠,雖然係遲早嘅事

香討磚家會話:
侵仔會補貼唔可以賣貨俾華為企業ge損失

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]