註冊 登入

[國際新聞評論] 美國公司連續加班36個小時,只為給華為“多發貨”

美國90日寛限期就係畀自己發貨

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
簽咗合同唔交貨,傻侵會同美國供貨商賠錢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 澳門人人收一皮 於 2019-5-22 12:46 AM 發表

如果唔係美國佬幫拖,可能早就亡國!
少讀書就唔好出來亂講⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hwwong 於 2019-5-22 01:44 AM 發表

簽了大量供貨合約而不能出貨, 肯定會賠到傻... 特柒普真係好叻玩美國人, 牠這一招, 應該在股匯市場袋了不少吧...
網上看到,改了一點
傻侵:show hand
阿飛:跟
傻侵:我說show hand
阿飛:跟
傻侵:要不要想一想?
阿飛:不用,就跟
傻侵:那,讓我想一想

剛買新機P30 pro 歐美消費者, youtube 好似群情激憤咁

(信unbox therapy/ RayMa 入手嘅就一殼眼淚)

回覆 引用 TOP

唔知幾多開始香討有簡體字,香港應好完

農業科技銷售都比侵侵搞,下一步邊范

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2019-5-22 02:15 AM 發表

呢d綱絡打  來自呆灣  自小被   民進黨洗腦!  同中國人冇關係    是日皇奴後代為榮 仇恨中國人!  所以盲目不理的言論  是正常! 因為冇歷史冇文化作支持! 是怪國民黨冇柒用  連中華民國   都保護吾到!  中國  2個政權  2 ...
八百萬國民黨軍全美式裝備.居然輸比小米加步槍嘅共產黨你話笑唔笑話

引用:
原帖由 澳門人人收一皮 於 2019-5-22 12:46 AM 發表

咁中華民國真係要多謝美國佬喎!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-22 12:23 AM 發表

如果美国政府一意孤行,那美国失去的不仅仅是华为,还是中国市场,是未来的十年。
(天下网商记者 倪轶容)

在硅谷一家科技公司工作的华人张维(化名),入职以来第一次遭遇了“三班倒”。

他所在的这家公司,是华为的供应商。然而,5月15日,美国商务部将华为列入“实体清单”,对其实施“出口管制”措施,一下打乱了张维所在公司的生产节奏。

当天晚上,该公司就成了“加班重灾区”。几天来,甚至有 ...
不要接受他們恩惠,封鎖中國,不再與任何外國交易!我們要自給自足,不要世界,只要世界各地開戰,用他們宣傳國家德政!

引用:
原帖由 香江人 於 2019-5-22 01:57 AM 發表

向侵侵下跪。
我唔敢動你哋蘋果一根毫毛。
唔敢vs唔需要

有無諗清楚中國有幾多人為蘋果打緊工?為啖氣迫死人民未必明智。又有違大國之風。

又想用(睇得見,去不到)什麼市場騙9鬼佬

真係老鬼傻,定係已無招可出?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mah49 於 2019-5-22 01:17 AM 發表

老美公司, 唔需要大陸仔關心
個位師兄講得啱,關你L西事

奇葩  

殲英犬,滅港獨!!
引用:
原帖由 澳門人人收一皮 於 22-5-2019 12:46 AM 發表

98年亞洲金融風暴期間,如果唔係俄羅斯幫拖,引爆債務危機,美國佬大鱷早己令到香港破產,被澳門人恥笑

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。