• 瀏覽: 66,844
  • 回覆: 455
  • 追帖: 4
+11
家吓比左機會人地合作,google鬧爆7頭啦

引用:
原帖由 qqnokia 於 2019-5-21 10:50 PM 發表

華為有一半嘅手機銷量係 賣俾中國以外嘅地方,國外冇內地咁多雜牌APP下載軟件
所以搵一個合法嘅替代者係有哩個必要
同埋點都要益吓外人,做版俾其他外國公司,商機無限。

華為手機銷售量已經超越蘋果,美國打壓華為手機志在保蘋果,中國可以出招限制蘋果手機,可能怕累鬥累唔敢,

美國又大勝!

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-5-21 11:17 PM 發表

google根本就監察晒你所有嘢
唔使用谷爆,用都用得舒服

引用:
原帖由 kenrickkyc 於 2019-5-21 22:58 發表

過去這些年,Google 一直嘗試用各種方法,各種名義喺中國市場留下足印,等候重反,依家俾侵侵跣鑊金。

其實唔好講google,就連硬件其實都有唔少其他廠。美國禁令一出,呢堆廠如獲至寶。華為要搵代替品唔難,但美國呢堆科技巨企要搵過另一個超大客就唔係咁易。此舉對華為打擊有限,但美科技巨企就無左全球第二大手機生產商嘅生意。 ...
認同!

感謝特朗狗,讓華為更強大

引用:
原帖由 劍城京介 於 2019-5-21 10:34 PM 發表
睇黎又一龍頭末日
都係FACEBOOK 醒, 一早離開美國..唔比美國政府監控

此消彼長是必然的!

特朗普禁令打擊Google Play!

轉用高德地圖吧

引用:
原帖由 kopandem 於 2019-5-21 11:18 PM 發表
華為手機銷售量已經超越蘋果,美國打壓華為手機志在保蘋果,中國可以出招限制蘋果手機,可能怕累鬥累唔敢,
關鍵係大陸仲有幾多廠代工緊蘋果手機

太好啦,市場多競爭先會有進步,又可以試新野啦

引用:
原帖由 武德鼎 於 2019-5-21 10:56 PM 發表

呢兩條友咁高調,被暗殺機會大
好快出現
「法國阿爾斯通公司(Alstom)前高管皮耶魯齊最近出書《美國陷阱》

引你入境 是但比個罪名 坐一兩年
成間公司 比人食左

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]