• 瀏覽: 66,793
  • 回覆: 455
  • 追帖: 4
+11
有危就有機
多謝google,  多謝trump

引用:
原帖由 tinnit 於 2019-5-21 10:28 PM 發表
特朗普跣Google一鑊...
Google在中國倒數中,而此次事件亦可被其他美資企業作為一個借鏡

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-21 10:31 PM 發表

唔關內地市場既事,大陸幾乎就冇人用google play.
但google想打入內地市場是事實,今後更加機會渺茫了。

根本大把人爭住同華為做生意.

任生真係幾手準備

唔怪之得話侵侵低估了華為啦

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2019-5-21 10:42 PM 發表
任生真係幾手準備

唔怪之得話侵侵低估了華為啦
睇下中興下場仲唔醒目就抵死

引用:
原帖由 pooh1971 於 2019-5-21 10:38 PM 發表

Google在中國倒數中,而此次事件亦可被其他美資企業作為一個借鏡
更不能忠心企硬在痴線佬總統一邊 隨時被害死..

西人信唔過,華為要超過51%股權,董事局佔大多數。

靠人始終唔係辦法

引用:
原帖由 tinnit 於 2019-5-21 10:28 PM 發表
特朗普跣Google一鑊...
下屆,冇得留低

死嗱。葡萄牙好快有黃背心。

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-21 10:31 PM 發表

唔關內地市場既事,大陸幾乎就冇人用google play.
華為有一半嘅手機銷量係 賣俾中國以外嘅地方,國外冇內地咁多雜牌APP下載軟件
所以搵一個合法嘅替代者係有哩個必要

打破谷歌壟斷契機

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-5-21 10:24 PM 發表
谷歌應用商店替代者Aptoide:正與華為洽談合作事宜

昨天(20日),谷歌迫於美國政府“禁令”,宣布暫停支持華為的部分業務。路透社分析稱,此舉將導致華為智能手機無法使用谷歌應用商店Google Play等服務,華為在歐洲的手機業務可能受到衝擊。

就在這時,一家葡萄牙第三方安卓應用商店站出來說:我們正在和華為談合作。

http://n.sinaimg. ...
叻仔

科技世界果然機會無限

世界上好多人都搵緊機會

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]