• 瀏覽: 42,835
  • 回覆: 253
  • 追帖: 3
+5
引用:
原帖由 白雲2014 於 2019-5-21 08:48 PM 發表
消息人士指出,美國商務部有限度豁免禁令後,宣布給予中國電訊設備商華為「90天臨時許可」後,據報其合作夥伴之一的谷歌,暫停了取消華為手機部分功能訪問權限的計劃,不過Google和華為都拒絕回應這項報導。在美政府祭出禁令之後,谷歌、英特爾、高通、博通等美國科技大廠為配合政策皆陸續中止對華為的關鍵零組件供貨。Google原本已決定暫停與華為部分業務合作,華為新的手機將無法再使用或更新谷歌的軟體和技術系統 ...
不過吾好咁腦定,侵侵出名玩野,明天可能出 tweet 話停小米支援,後天又話同習大大有計傾。

引用:
原帖由 RockMe 於 2019-5-21 09:02 PM 發表
華為手機海外有七千萬用戶.

谷歌得罪七千萬人都好L大穫.
谷歌被大陸禁制。谷歌諗唔到理由與華為合作。

大陸禁谷歌入大陸,海外市場又要谷歌提供協助。利益盡歸華為,谷歌只能出苦力,谷歌唔怕反面,反正入唔到大陸。

系某幾十隻未食屎嘅狗日日系度吠遮!點知佢滷味爹D侵普講野中意扭屎忽花,呢班狗都唔知點跟好?!!

引用:
原帖由 pooh1971 於 2019-5-21 22:35 發表
經此一役,Google 在中國的日子在倒數了
根本冇開始過,正如獅子銀行,李氏之流,全部滾出去!

引用:
原帖由 cmd1503 於 2019-5-21 10:18 PM 發表
搞死咗農民,又整死埋高科技,通訊業剩返半條命,下一個係?
航空工業

90天臨時許可、到時咪一樣無
其實美國食滑左,收開陀地 500 一間,突然有個幫派話幫你手收陀地,但要一人一半,佢話以前我食曬 D 陀地,而家你出條件幫我要我分一半?老虎蟹都唔制,唔制咪叫下面班兄弟,同門叔父講,我反佢架喇,你都幫佢邊個都要死

引用:
原帖由 pooh1971 於 2019-5-21 10:35 PM 發表
經此一役,Google 在中國的日子在倒數了
Google 其實無咩野係大陸, 佢停支持華為呢單野, 挑起其他手機廠警介心, 好似一夜醒來,原來人家一個動作可以令自己收皮, 我預計好快有第三套手機OS會面世去抗衡google獨大

手機作業系統將三分天下。

華為無論如何都會推出新系統。現存舊中國產手機可免費升級上新系統,所有中國產新手機將搭載華為系統。即,現存市場將已億手機計。再加速免費 transcribe 現存 android app 至華為系統,我估計不用兩個月已可攻取三分天下的格局。

google 唔驚?我肯定會很焦慮。畢竟,以大部份中國境外的用家來說,受中國監控,與受美國監控,有何不同?用家都心知肚明,貨真價實才最實際。

可能雙方傾掂數。   

引用:
原帖由 笑到最後 於 2019-5-21 10:11 PM 發表
阿爺行一行去江西睇下d稀土,金毛即刻腳軟投降。
今晚中央新聞,習大巡視軍校…

引用:
原帖由 星際邊緣的劉火 於 2019-5-21 10:51 PM 發表
系某幾十隻未食屎嘅狗日日系度吠遮!點知佢滷味爹D侵普講野中意扭屎忽花,呢班狗都唔知點跟好?!!
你話班仆街冇收萬惡的陰司紙,塭鬼信,正常人都唔會想自已個民族仆街架。

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2019-5-21 10:55 PM 發表

Google 其實無咩野係大陸, 佢停支持華為呢單野, 挑起其他手機廠警介心, 好似一夜醒來,原來人家一個動作可以令自己收皮, 我預計好快有第三套手機OS會面世去抗衡google獨大 ...
輸了品牌名聲,異軍將會突起

三個月足夠 義和合唱團 超越美國

而劉鶴本身就已經係無料到, 彷彿蜀中無大將似的

總之就不應誤以為可以用 一人一票選特首 的技倆去處理 中美貿易戰...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]