• 瀏覽: 42,851
  • 回覆: 253
  • 追帖: 3
+5
一邊拉一邊打 講嚟講去都係錢

引用:
原帖由 RockMe 於 2019-5-21 21:02 發表
華為手機海外有七千萬用戶.

谷歌得罪七千萬人都好L大穫.
華為無對客戶進行洗腦;谷歌丶YouTube 丶Google +有對用家洗腦。洗了腦的喪屍會極力維護主人,所以七千萬用戶不會全數支持華為。

引用:
原帖由 deisler262002 於 2019-5-23 02:21 AM 發表

下,你一個代表所有香港人?
你代表番自己好啦,唔好加個地字
唔該曬
你放心啦,我唔會加「你地啲中國人」喺「我地」香港人裡面,我地香港人本來就同你地中國人係唔同嘅人!

引用:
原帖由 vule2011 於 2019-5-23 01:37 AM 發表

而家全世界聽到「華為」呢兩個字都走死唔要命啦!我地香港人就已經唔支持華為啦! 仲唔執笠咩!
我好支持華為咖!你並不代表晒香港人!

引用:
原帖由 vule2011 於 2019-5-23 07:59 PM 發表

你放心啦,我唔會加「你地啲中國人」喺「我地」香港人裡面,我地香港人本來就同你地中國人係唔同嘅人!
世上的民族根本沒有高低下之分,香港人不見得高尚過中國人,用屎忽諗嘢

畢竟13億的超寵大市場

雖然外交部用到
- 利用經濟實力
- 肆意抹黑
- 打壓封殺
等字眼極具諷刺

然而
要知道今次對手係戰無不勝的共產黨
仲要有老任呢種生意人拋下浪頭, 即使可能老任唔識上網

義和合唱團不斷和應高唱 戰無不勝 和 極速
唔排除抄 晶片 抄到 紐伯倫 的境界, 樣樣早已超越對手
要知道有錢使得鬼推磨, 要取得鄰近地區的晶片製作技術真係話都無咁易, 掌握原創基本技術, 要改良只係不斷 trial and error... 亂打亂撞都可以撞得出... 同撞password一樣只係時間問題

而且市面上係可以access到對方的產品, 所以無難度
(難道你不知道軍機等出事墮落第三國, 會令軍事科技流出的概念?)

也不用太大壓力的
間間都已澄清繼續供貨
日企韓企繼續供貨

而台積電亦稱繼續供貨的
(似乎相關公司沒有為台灣人民著想
也沒有想過他之所以能代工的技術由來
亦令將來進一步的技術層面無法獲得
或可能令人無可避免想到技術的外洩)

而處理不當, 隨時被台灣或其他東南亞國家的代工生產迎頭趕上
成為亞洲巨龍
不過, 美國要知道, 是各國的工廠最終的資金背景, 而最終走回同一道路上

只可惜劉鶴本身無料到, 彷彿蜀中無大將似的
總之就不應誤以為可以用 一人一票選特首 的技倆去處理 中美貿易戰...

引用:
原帖由 vule2011 於 2019-5-23 07:59 PM 發表

唔好寫中文吖,ban7

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-5-21 08:53 PM 發表
這次已警醒世界各國商人同老美公司合作要小心了趕客容易留客難
卓人都吊你

附件

57F6FE9A-E6F6-4737-8C3D-65C7EC42D341.jpeg(193.1 KB)

引用:
原帖由 白雲2014 於 2019-5-21 08:48 PM 發表
消息人士指出,美國商務部有限度豁免禁令後,宣布給予中國電訊設備商華為「90天臨時許可」後,據報其合作夥伴之一的谷歌,暫停了取消華為手機部分功能訪問權限的計劃,不過Google和華為都拒絕回應這項報導。在美政府祭出禁令之後,谷歌、英特爾、高通、博通等美國科技大廠為配合政策皆陸續中止對華為的關鍵零組件供貨。Google原本已決定暫停與華為部分業務合作,華為新的手機將無法再使用或更新谷歌的軟體和技術系統 ...
3R⋯⋯⋯Rob⋯⋯⋯Replica⋯⋯⋯Replace⋯⋯⋯掠奪⋯⋯⋯複製=翻版⋯⋯⋯取代⋯⋯⋯唔係一個公平生意模式⋯⋯⋯

引用:

我係中國香港人
其實你咁討厭中國,但又要住中國地區,咁痛苦做乜呀,不如移民去一個認為岩自己既國家居住啦。

相信日本企業已吿知中國政府 美國的霸道使其產業不能升級 經濟迷失數十年

德國分析了華為的設備與原始碼,並沒有發現後門,反倒是美國思科的通訊設備,發現了10幾個後門。美國之所以要卯起來打華為,阻礙華為5G的普及,其實是為了確保美國將來的情報來源。美國政府一直在利用現有4G設備的後門監視他國政府與反對派,如果5G由華為的設備搶下市佔率,由於華為通訊設備幾乎沒有弱點可入侵,美國將喪失重要的搜集情報方式。美國是作賊喊抓賊。

引用:
原帖由 k808964 於 2019-5-24 01:37 PM 發表
德國分析了華為的設備與原始碼,並沒有發現後門,反倒是美國思科的通訊設備,發現了10幾個後門。美國之所以要卯起來打華為,阻礙華為5G的普及,其實是為了確保美國將來的情報來源。美國政府一直在利用現有4G設備的後門監視他國政府與反對派,如果5G由華為的設備搶下市佔率,由於華為通訊設備幾乎沒有弱點可入侵,美國將喪失重要的搜集情報方式。美國是作賊喊抓賊。 ...
昔日沒競爭對手的玩法 與今天有很大分別

巴別塔 的典故

這也導致 歐洲比中國推遲統一的思想出現千多年

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]