• 瀏覽: 69,946
  • 回覆: 582
  • 追帖: 3
+15
引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-5-21 07:01 PM 發表

要懂常識好嗎
常識要懂手機運作系統?那在下就沒有常識。

有危就有機
大陸好多野都係迫出黎
加油

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-5-21 05:29 PM 發表

說你腦殘 都高抬你了
麻煩懂點基本常識好嗎
樓主, 嗰啲中文文法都錯嘅, 唔洗睇啦知乜水啦.

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-5-21 05:22 PM 發表
華為拒絕“癱瘓”:自主操作系統很快上線,會讓谷歌“生氣”

昨天谷歌宣布中止華為更新安卓系統。花旗銀行認為,美方這是先讓華為“斷糧”,又讓華為“癱瘓”。

而華為早已準備好應對方案。

華為西歐業務部副總裁沃特金斯(Tim Waktins)21日接受《金融時報 ...
能否超越Microsoft,  BlackBerry  , Samsung, Nokia 作業平台,時閰証明一切,我拭目以待。我當年都用 Microsoft phone , D app 少之又少,毫無選擇,最後自己淘汰。

引用:
原帖由 我的無比膏 於 2019-5-21 07:02 PM 發表
建基於Android 系統,又係Google 的,文字偽術
還以為自己理解錯,還給網友說沒常識。

再咁落去,美國會被迫死,浸浸你加速美國衰落!

提示: 違規內容已被屏蔽
googld冇尻一半生意,自己揾自己笨柒。

下一個版本的安卓依然是免費,但華為歐美市場可以收皮,餘下國內市場,ok,就當你十億人,人人都用,咁夠愛國啦。不過咁,新版的安卓已預設一個缺陷,大家安裝晒之後,華為以外的,忽然安排全部更新軟體去block左個漏洞,係華為冇得更新,個更新軟體唔會同華為分享,然後有隻超強病毒無端出現,專攻擊大陸人常用的電子支付系統,半夜會無端被人轉帳,到時所有大陸人立刻轉用iphone,蘋果又大賺一筆,不過咁,大陸人依然會口裡說不,身體很誠實,邊罵邊買蘋果,完全唔怕精神分裂

支持華為

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-5-21 05:18 PM 發表
華為“方舟編譯器”自主操作系統或驚艷到讓谷歌生氣

華為西歐業務部副總裁沃特金斯(Tim Waktins)21日表示:華為操作系統早已開始研發,並已在中國部分地區進行了測試,預計“很快”就能上市。

我們注意到,在今年P30系列國行發布會上,華為發布了“方舟編譯器”,從安卓底層進行優化。華為方面介紹,方舟編譯器可讓系統操作 ...
安卓之所以勁,係因為開放碼令全球有人改善,華為?中國人?自秈撚邊可能有高科技?唔驚人抄佢咩?

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-5-21 07:03 PM 發表

亞洲linux用家大都是中國,新加坡,日本之類文化城市
香港…只係智障集中營
香港智障?
咁人地移民去台灣美國又鬧乜呀
講軟件win最齊有得唔用咩
講智障?
定講現實呀廢話

真心想用鴻蒙
有得用未?

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-5-21 05:18 PM 發表
華為“方舟編譯器”自主操作系統或驚艷到讓谷歌生氣

華為西歐業務部副總裁沃特金斯(Tim Waktins)21日表示:華為操作系統早已開始研發,並已在中國部分地區進行了測試,預計“很快”就能上市。

我們注意到,在今年P30系列國行發布會上,華為發布了“方舟編譯器”,從安卓底層進行優化。華為方面介紹,方舟編譯器可讓系統操作 ...
因為android開發係用java,如果直接將java code 直接編譯做機械碼運行,就會快以倍計,但係咁樣會損失可移植性,閪人一早就有直接編譯器,唔係新奇野

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]