• 瀏覽: 9,844
  • 回覆: 119
+8
殺敵一千,自損二千的戰術

用指紋辨識算啦

又係唯恐社會不亂「毒果」既報導
無謂浪費時間 click 條毒 link ...   

我都唔再用
指紋方便得多
貪新鮮可以,再唔係賣點
不過尼間公司都好快無運行
三藩市係第一個禁制臉部識別公眾應用嘅城市
認為侵犯私隱同誤讀可能導致殺錯良民
其他美國城市甚至州陸續研究立禁制令可行性
https://www.nbcnews.com/news/us-news/san-francisco-s-facial-recognition-ban-just-beginning-national-battle-n1007186

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-5-21 03:47 PM 發表
呢樣野大把公司都有
家下唔係興屏幕指文?

乜舊野叫暫停呀呢個字眼一陣又比特朗普誤會唔撐佢台戲就扑街鳥

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2019-5-21 03:44 PM 發表
美國的臉部識別技術主要供應商Lumentum(NASDAQ: LITE)星期一證實暫停向華為出貨。美國商務部對華為的出口管制上周五(17日)生效,該公司為出口管制實施後第一間證實暫停向華為出貨的公司。Lumentum為蘋果公司臉部辨識技術的主要供應商,目前暫時未能預測何時恢復向華為出貨。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/2019052 ...
呢d low tech野好多suppliers

呢D 好小問題

香港班縫中必反的,點解會覺得封殺華為的公司就毫無損失呢?你以為果堆公司真係有錢唔想搵啊,或者美國政府會鋪返錢比果d公司嗎?

根本個功能唔多人用,不是賣點,缺少都唔會有人覺得係問題

引用:
原帖由 onetwofour 於 2019-5-21 04:19 PM 發表

如果華為手機唔店 其他公司會食埋佢果份 最終都係咁多市場 華為手機有機會消失 但供應個間公司仲係度
臉部識別完全係多餘功能,可有可無,出咗咁耐都唔係宣傳重點就知。

波陰飛機呢??全自家?

引用:
原帖由 kitwo 於 2019-5-21 04:08 PM 發表
基本上話唔同華為合作果批公司股票都跌
由貿易戰開到而家,都有班傻仔成日覺得買方仆街,賣方會無事。
人蠢真係無藥醫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]