• 瀏覽: 9,878
  • 回覆: 119
+8
部手機無臉部識別技術大鑊D,定係供應商無生意大鑊D?

引用:
原帖由 penny2015 於 2019-5-21 04:16 PM 發表
如果華為手機唔店 其他公司會食埋佢果份 最終都係咁多市場 華為手機有機會消失 但供應個間公司仲係度

認人一定係中國國技,用美國嘢都係睇睇你個底啫。

引用:
原帖由 onetwofour 於 2019-5-21 04:19 PM 發表
如果華為手機唔店 其他公司會食埋佢果份 最終都係咁多市場 華為手機有機會消失 但供應個間公司仲係度
臉部識別技術是可有可無的功能

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2019-5-21 04:03 PM 發表

哩隻插水股是嗎?
班股東同埋有認股既員工最傷..
尤其係員工,可能個價咁殘,D認股權等同廢紙..
中國科技公司搶人又係時候了...

引用:
原帖由 clay0489 於 2019-5-21 03:45 PM 發表
Destroy US!!!
毛雜種病毒上腦!!
快睇醫生,否則會失常,學毛煑食,殺人放火!!

引用:
原帖由 swbc 於 2019-5-21 04:22 PM 發表

我手機有臉部識別,用過後都唔再用,指紋才是最方便

引用:
原帖由 swbc 於 2019-5-21 04:22 PM 發表

可有可無!?2年前已經係旗艦機必備 你無競爭力一定弱左

引用:
原帖由 onetwofour 於 2019-5-21 04:25 PM 發表

可有可無!?2年前已經係旗艦機必備 你無競爭力一定弱左
價錢都是一個因素

好波喎

引用:
原帖由 penny2015 於 2019-5-21 04:16 PM 發表
點會冇生意呢, 原本買華為手機嗰啲人, 突然間消失咗, 唔使再買手機呀

引用:

咁你嘅手機就冇 賣點啦, 返返去打出打入去算數囉

路透社報導,政府機關多年來使用的臉部辨識科技,隨著雲端運算和人工智慧技術崛起變得更強大,美國各地逐漸出現不滿聲浪,舊金山此舉開了全美先例。

這項決議的支持者認為,使用軟體和相機以精準辨識人臉,正如舊金山市議會成員佩斯金(Aaron Peskin)形容,「還沒準備好來到黃金時期」。

法新社報導,舊金山市議會 9 名成員中,只有一人未替這項立法背書,下週將依程序步驟再次表決,預料結果不會翻盤。

14 日通過的立法決議內容寫道:「臉部辨識技術的潛在問題,對市民權益與自由帶來的危害,遠遠超過宣稱的優點。這項技術將惡化種族不平等,威脅我們免於受到政府連番監控的生存自由。」

唔賣咪等執lor……….美國都唔用

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2019-5-21 03:44 PM 發表
美國的臉部識別技術主要供應商Lumentum(NASDAQ: LITE)星期一證實暫停向華為出貨。美國商務部對華為的出口管制上周五(17日)生效,該公司為出口管制實施後第一間證實暫停向華為出貨的公司。Lumentum為蘋果公司臉部辨識技術的主要供應商,目前暫時未能預測何時恢復向華為出貨。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/2019052 ...
其實貼毒果呢啲咁嘅嘢算唔算違反版規架?
毒果聽聞要註冊先睇到,咁一篇新聞文章,要貼就全貼,咁樣本論壇嘅人可以邊個都睇到,但只畀條毒有的LINK,要註冊先入到去,否則係睇唔到的,是否有違反版規之嫌?
不過點講都好,要註冊嘅一早註晒,有啲路過嘅,你有條LINK,都或者有人順手按一下,而家搞註冊制度,似乎有啲捉蟲。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]