• 瀏覽: 93,501
  • 回覆: 709
  • 追帖: 3
+26
引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2019-5-21 10:35 AM 發表
任生好嘢

侵侵就黎俾你攪到發癲
晨早癲佬一枚

俾老美判死刑因危害國家安全電訊設備,仲可有 90天抖氣?何謂國家的緊急狀態,華為威脅減弱?侵侵又製造國際大笑話 ! 老任一語道破不接受,老美不要再假仁假義了 !

呢到好多支J 利害了我的國
等死吧

引用:
原帖由 discussfriends 於 2019-5-21 11:39 AM 發表

去晒三星,美國攪咁多野政府會益你三星嗎?你唔係信吧,另外你10蚊野賣50仲有人買?咁有趣嗎?
去晒三星只係假設, 實際會係三星/APPLE/NOKIA/等
南韓係聽美國既, 南韓都有美國駐軍.
益南韓, 好過益個吾聽話既.

10蚊50蚊係比喻, 總之, 冇華為, 大家吾駛再駛再10蚊賣12蚊.
以前Nokia d 2G機, 吾係賺到嘔? 10蚊成本賣50蚊, 一D 吾奇.

引用:
原帖由 peter925 於 2019-5-21 11:51 AM 發表

新保養維修合約都要招標的。
大佬呀,物主招標,華為找人頂手呀。

要打就打,無需放屁

引用:
原帖由 launch_date 於 2019-5-21 11:51 AM 發表

在企業來講,的確係勁,勁到不可思義
難怪美國認為佢係國營企業,另有目的
其實佢地有能力集合世界頂尖科技及管理人才,而且唔駛追求短期業績向股東交代,已是一個很利害嘅組織,唔只係間公司。

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-5-21 10:04 AM 發表
美國商務部於當地時間周一(20日),宣布延長美國企業向中國科技巨企華為出售零件的禁令,華為創始人兼總裁任正非周二(21日...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20190521/photo/bkn-20190521091231531-0521_00952_001_01b.jpg?20190521094327

特朗普就鳩噏慣啫,
你又跟佢一樣?

新聞來源連結:
ht ...
一個養豬的話唔賣豬肉畀間大快餐集團,但呢間快餐集團每日取貨量就比其他店家多好多,唔賣豬肉嘅結果,其他小食店又要唔晒,結果豬肉變臭。

特朗普政權今次玩大咗,佢勢估唔到華為會立即撤出美國,令美國國內華為設備變廢物,又唔希稀罕嗰90日,等美企冇得佈局出貨!
未來好多美企會陸續裁員破產,多謝特朗普政權!

附件

ny.png(151.96 KB)

引用:
原帖由 peter925 於 2019-5-21 11:55 AM 發表

其實佢地有能力集合世界頂尖科技及管理人才,而且唔駛追求短期業績向股東交代,已是一個很利害嘅組織,唔只係間公司。
華為出到全行最高人工,邊會冇人才

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-5-21 10:04 AM 發表
美國商務部於當地時間周一(20日),宣布延長美國企業向中國科技巨企華為出售零件的禁令,華為創始人兼總裁任正非周二(21日...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20190521/photo/bkn-20190521091231531-0521_00952_001_01b.jpg?20190521094327

特朗普就鳩噏慣啫,
你又跟佢一樣?

新聞來源連結:
ht ...
https://youtu.be/TOmOF8srneo
#NoSurrender
#Hydra

引用:
原帖由 17698lam 於 2019-5-21 11:53 AM 發表

大佬呀,物主招標,華為找人頂手呀。
啲舊嘢應該唔屬於華為的,交咗貨過咗保養期就要續保養合約。

引用:
原帖由 peter925 於 2019-5-21 11:55 AM 發表

又是自己想出來,華x集團(小甜甜)咪特務機構?

A:我地分手啦
B:我都覺大家唔適合,原來我發現我唔需要你
A :都係比啲時間大家冷靜下,我地3個月後先分啦。
B :唔洗90日,就今日啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]