[本港新聞評論] 無綫新聞 - 快訊 - 任正非:美國政客做法低估了華為

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-5-21 09:56 AM 發表

任正非現在好像一國領袖咁,領導公司和美帝對戰!
佢做實好過🐷

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 熱狗OO 於 2019-5-21 09:51 AM 發表

唉, 得把口, 做d野黎睇下喇
真心覺得你可憐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 22333000 於 2019-5-21 10:15 AM 發表

華為抵死啦,唔開後門比美國監控,搞死你就緊啦,唔咪咩叫霸權,民主自由人權,九嗡姐用來搞人哋國家手段
呆灣,香港飯民相信

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 男E 於 2019-5-21 10:12 AM 發表

90天其實係比你老露眉公司自己出貨, 因為做左唔出得, 會坐晒艇
此是其中之一,另外,要出貨因為有合約,不是單方面說停就停得,要跟合約所定賠償對方,雙重損失了......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高峰上的河流 於 2019-5-21 11:39 AM 發表

只睇美國既法治精神就值得欣賞,一個命令各大公司都依法執行封鎖華為。非為一啖氣或個人利益而做。中國公司就只想轉港口被税。誰較强立可見。
你詆毀美國係極權國家
一個命令各大公司都必須執行
100% 不是自由市場

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 熱狗OO 於 2019-5-21 09:53 AM 發表

佢梗有底氣架, 搵夠隨時退休都得喇, 死既係華為之嘛
华為唔係上市公司,死都唔会害到人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wawawa09 於 2019-5-21 10:26 AM 發表

任係集團主席及領袖
一定要穩定軍心士氣
就算女兒都俾人捉埋
表現出不怕強權
但實際情況而家連Google都唔俾你用
已經唔係晶片問題咁簡單
做到集團主席呢個位,都無預測到有呢一日嘅話,又點做集團主席呀?況且話要搞華為都唔係今日嘅事,唔多唔少都有準備嘅!不過係想睇下佢地嘅b plan係點啫!

回覆 引用 TOP

怕你老美有牙咩...

我係現代人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mac2009 於 2019-5-21 11:26 AM 發表

低唔低估唔係靠把口,有本事就拎實力出黎睇下

強國人鐘意出口術
仲要有班陸憤青, 陸大媽信果D零substantiation嘅口術
果吓先至嘖嘖稱奇啊. 神州果然遍地黃金(易昆老襯), 老千嘅天堂

回覆 引用 TOP

支持任叔

回覆 引用 TOP

政府美國政府做呢啲 卑鄙手段, 只可以拖慢中國發展,但絕對停止唔唔到中國企業。

回覆 引用 TOP

成班汪汪9叫,任正非係世界富豪,你班汪汪是什麼?9叫有狗糧加嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-5-21 10:49 AM 發表

"他又指華為能做出與美國製一樣的芯片"
既然美國科學家做到,同一班人去了華為,又點會做唔到😅

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 quarry 於 2019-5-21 10:52 AM 發表

捉棋鬥智唔係鬥人多嫁
大陸有人材就唔洗偷美國技術, 而係調返轉, 美國偷中國高科技

「美國偷中國高科技」講出嚟自己都笑
美國就係連偷中國5G技術都冇能力,所以要打壓

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。