[本港新聞評論] 無綫新聞 - 快訊 - 任正非:美國政客做法低估了華為

引用:
原帖由 男E 於 2019-5-21 09:45 AM 發表

華為創辦人任正非指,華為5G不會受到限制措施影響,又指美國政客做法低估了華為。

他又指華為能做出與美國製一樣的芯片,但不會輕易狹隘排除美國芯片。

任正非話驚都唔驚你你露眉.
...
做到先講啦任正非
係度吹水唔抹嘴

熱賣及精選
引用:
原帖由 cathayan 於 2019-5-21 10:09 AM 發表

人地做到一間公司既規模被另一國家機器打壓.... 邊個吹水, 你定係佢?
佢之前點冇意思嫁
眼前腳下冇就係冇

引用:
原帖由 ONZ... 於 2019-5-21 10:26 AM 發表

無? 人地一年淨係研發都過千億 執晒所有部門淨係食專利都可以食到5g專利過期為止
研發到就唔洗偷美國次等技術啦
連次等技術都要偷, 即係核心技術100%未研發到

D技術用錢買到咁簡單, 都唔洗偷啦

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-5-21 10:29 AM 發表

因為美國公司想出貨
係喇, 美國政府想比時間自己友撤退咋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shrek2000hk 於 2019-5-21 10:31 AM 發表

真係唔明啲人成日話大陸人有講冇做得把囗。又話美國科技第ㄧ。

ㄧ個美國科技第ㄧ嘅國家,點解要打壓ㄧ間所謂得把囗嘅公司呢?
大陸人唔係得把口, 就唔會攞隻黑煙遼寧號係度打飛機啦

引用:
原帖由 城市民工 於 2019-5-21 10:31 AM 發表

你地呢D無根無據,如果真係有證據美國政府一早告到華為甩褲,而唔洗用到行政命令黎逼華為啦
識英文一早睇晒28頁起訴書啦
訓醒未呀? 係咪唔識英文呀? 連老美玩緊乜做緊乜都完全唔知呀?
中國靠你地呀? 唔係掛?

引用:
原帖由 ONZ... 於 2019-5-21 10:39 AM 發表

知唔知咩叫專利丫大佬 唔研發出黎點做專利
你知唔知科研唔係有錢就成功?
你以為落街買野呀?
中國真係自己得, 就唔洗派人去美國留學, 入美國公司啦

引用:
原帖由 ksw722 於 2019-5-21 10:41 AM 發表

企業主席公開吹水會害屎間公司 邊有甘on9 佢又吾系攪政治
政客就吾同 日吹夜吹 到打倒自己時 又解釋政治就系妥協的藝術  
閉在大陸人真係會咁ON9呢

引用:
原帖由 愚人之石 於 2019-5-21 10:48 AM 發表

國家叫佢咁講,唔通佢話驚到漂尿咩。
哩D就人話喇, 任正非依家仲邊有自由意志, 一定跟政府份稿讀
仲話佢有大將之風, 笑大人個口

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leslielo 於 2019-5-21 10:49 AM 發表

任正非係華為集團創辦人,你知道現在華為規模有多大嗎?

就憑你一個鍵盤戰士可以批評任正非吹水?你成功過任正非?
捉棋鬥智唔係鬥人多嫁
大陸有人材就唔洗偷美國技術, 而係調返轉, 美國偷中國高科技

「美國偷中國高科技」講出嚟自己都笑

引用:
原帖由 賭神無敵 於 2019-5-21 10:51 AM 發表

唔知你盲既還是故意,人哋都已經講著好多次:已有後備,係你自己唔信而係度吠﹗真頂你唔住﹗
咩後備呀?
醜婦終須見家翁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ONZ... 於 2019-5-21 10:52 AM 發表

你講咁春多廢話托柒咩 現實就係華為有5g 3成關鍵專利
現實就係華為聲大大話自己有5G, 其他國家, 包括美俄, 唔出聲話自己有冇
你估佢地坐得世界頭二大咁穩陣, 有冇呢?

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-5-21 11:07 AM 發表

中國比别國遲起步百年今天急起直追嚇怕了西方
中國閉在未追到就高調,
以前鄧小平韜光養晦沈潛內歛戰略, 先係最明智
依家就嚟連香港國際金融中心都冇埋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leslielo 於 2019-5-21 11:16 AM 發表

美國技術開始時咪一樣偷德國,天下烏鴉一樣黑
你以為美國無竊取他國機密? 你以為美國真係正人君子?你會否太天真?
美國唔單止會竊取,還會明搶。 ...
今次係大陸人天真以為美國唔知
直情現代版掩耳盜鈴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 外星小美妍 於 2019-5-21 11:49 AM 發表

人地華為本身的5G技術已經在世界發佈及做過在其他國家测試示範, 如果其他國家有, 其實也可以自己比人睇, 發佈是指世界性同業 ! 唔係講緊平時D人去開嗰隻會展九展嗰D ...
1. 4G錢未賺晒,
2. 5G做唔好D幅射會影響人體
咩事要去5G呢?
你估中國會唔會計埋影響人體條數呢?

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。