註冊 登入

[本港新聞評論] 無綫新聞 - 快訊 - 任正非:美國政客做法低估了華為

任正非答得非常好 出名了!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
中国芯一定令世界震惊,bbc記者一定目定口呆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神之手raymond 於 2019-5-21 10:41 AM 發表

係啊
中國手機偷咗蘋果十年後嘅科技,自己先推出,雙卡雙待呢啲科技,中國手機十年前就有,蘋果先啱啱推出仲要做到一坺屎咁,在傻西黃絲眼中,發夢都諗住美國先係自己祖國,全世界所有地區民族,香港人最反華比任何人多勤力。 ...
講真身為中國人你可以唔妥中國政府,正如好多國家都有反政府的人存在,但反埋同胞,香港人全球第一。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 遊鯤 於 2019-5-21 10:15 AM 發表

應該係全世界高估咗美國政客。押上美國多年來的信譽,造謠抺黑企圖做掉一間中國公司,結果是徒勞。
近年搞到咁出面, 肉肉酸酸咁,
不嬲佢哋係陰啲陰啲咁做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天才文仔 於 2019-5-21 10:28 AM 發表

挑,你仲想佢點講啫,低聲下氣講好想繼續喺老美做生意俾人話間諜,android唔俾用,晶片又唔賣俾你,連屋企人都俾人軟禁,下下俾人針對趕絕,記者會唔爆粗算有品啦。
俾著你係佢,你又會講乜?免費送個5G俾美國?美國人免費送華為手機好唔好呀? ...
有好多野睇野都係睇小小
然後on99 又話你咁叻唔做d 野出黎
個d 正垃圾鍵盤戰士

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神之手raymond 於 2019-5-21 10:41 AM 發表

係啊
中國手機偷咗蘋果十年後嘅科技,自己先推出,雙卡雙待呢啲科技,中國手機十年前就有,蘋果先啱啱推出仲要做到一坺屎咁,在傻西黃絲眼中,發夢都諗住美國先係自己祖國,全世界所有地區民族,香港人最反華比任何人多勤力。 ...
他們由細到大被人洗腦,係咁上下!
一大部份是呆灣國殘黨餘孽!!

民主根本就是一種黨爭, 名字好聽一D!  
黨爭誤國:(最佳事範:台灣,四小龍變四小蟲)
政客結黨營私,利用選票上位弄權,然後大貪特貪,苦的是平民百姓,傷的是國家,導致一年差過一年,慢慢導致覆亡!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 男E 於 2019-5-21 09:45 AM 發表

華為創辦人任正非指,華為5G不會受到限制措施影響,又指美國政客做法低估了華為。

他又指華為能做出與美國製一樣的芯片,但不會輕易狹隘排除美國芯片。

任正非話驚都唔驚你你露眉.
...
國家叫佢咁講,唔通佢話驚到漂尿咩。

垒起七星灶,铜壶煮三江。摆开八仙桌,招待十六方。
来的都是客,全凭嘴一张。相逢开口笑,过后不思量。
人一走,茶就凉。有什么周详不周详!
引用:
原帖由 quarry 於 2019-5-21 09:52 AM 發表

做到先講啦任正非
係度吹水唔抹嘴
任正非係華為集團創辦人,你知道現在華為規模有多大嗎?

就憑你一個鍵盤戰士可以批評任正非吹水?你成功過任正非?

"他又指華為能做出與美國製一樣的芯片"

自住樓: 1996 年 CCL 68; 收租樓: 2015年 CCL 142;最新 CCL 190.48, 上望200.

引用:
原帖由 愚人之石 於 2019-5-21 10:48 AM 發表

國家叫佢咁講,唔通佢話驚到漂尿咩。
哩D就人話喇, 任正非依家仲邊有自由意志, 一定跟政府份稿讀
仲話佢有大將之風, 笑大人個口

回覆 引用 TOP

任正非講嘢俾人印像,可靠過老美,從未反口覆舌,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 quarry 於 2019-5-21 10:44 AM 發表

閉在大陸人真係會咁ON9呢
如果做到一間連大國都要驚既公司主席系on9 我諗人人都想去on9下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 quarry 於 2019-5-21 10:28 AM 發表

研發到就唔洗偷美國次等技術啦
連次等技術都要偷, 即係核心技術100%未研發到

D技術用錢買到咁簡單, 都唔洗偷啦
唔知你盲既還是故意,人哋都已經講著好多次:已有後備,係你自己唔信而係度吠﹗真頂你唔住﹗

老美正仆街!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leslielo 於 2019-5-21 10:49 AM 發表

任正非係華為集團創辦人,你知道現在華為規模有多大嗎?

就憑你一個鍵盤戰士可以批評任正非吹水?你成功過任正非?
批評佢吹水同係咪成功過佢有乜關係?

自住樓: 1996 年 CCL 68; 收租樓: 2015年 CCL 142;最新 CCL 190.48, 上望200.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。