• 瀏覽: 20,107
  • 回覆: 234
+3
引用:
原帖由 男E 於 2019-5-21 09:45 AM 發表
華為創辦人任正非指,華為5G不會受到限制措施影響,又指美國政客做法低估了華為。

他又指華為能做出與美國製一樣的芯片,但不會輕易狹隘排除美國芯片。

http://img.tvb.com/ti_img/inews/20190521/entries_5ce3566ce60383fa2e003302_2704182593_big_1558402687.jpg

任正非話驚都唔驚你你露眉.
...
中國讓吾到幾多次㗎啦,呢場硬仗點都要打。你以為讓步就會有好日子過嗎,吾會。

人民食草啫,唔通你會同人民甘苦與共

引用:
原帖由 熱狗OO 於 2019-5-21 09:51 AM 發表

唉, 得把口, 做d野黎睇下喇
做咗你都唔識啦,門外漢。

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-5-21 01:16 PM 發表

冰凍三尺非一日之寒
得個廿年科技都無 就成日鳩吹中共科技超英趕美
乜都靠美國,華為只做個機殼,竟然夠膽成日打飛機
習近平身邊肯定有班非常幼稚無腦科技白痴嘅奴才
如果習本身有學識都唔會搞得咁渦,最弊佢只係小學雞
乜都聽痔囊團班奴才老點,話應該岔隻腳去歐美搞5G
習乜柒都唔識就照佢哋咁做,仲叫班奴才日日上網鳩吹5G
吹到美國震怒都唔醒水收手,終於被美國佬收番啲科技,咁咪抵死囉! ...
你要鬧美國都唔好咁出面嘛
"一個手機殼" 可以危害到美國國家安全

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-5-21 01:16 PM 發表

冰凍三尺非一日之寒
得個廿年科技都無 就成日鳩吹中共科技超英趕美
乜都靠美國,華為只做個機殼,竟然夠膽成日打飛機
習近平身邊肯定有班非常幼稚無腦科技白痴嘅奴才
如果習本身有學識都唔會搞得咁渦,最弊佢只係小學雞
乜都聽痔囊團班奴才老點,話應該岔隻腳去歐美搞5G
習乜柒都唔識就照佢哋咁做,仲叫班奴才日日上網鳩吹5G
吹到美國震怒都唔醒水收手,終於被美國佬收番啲科技,咁咪抵死囉! ...
沈默是金係中國人既智慧來.....可惜一啲人就係愛高調. 都係主席說得對.

堂堂一個世界超級強國總統,要帶領一班幕僚發動全國之力同中國一家企業的老闆鬥,單是這點任正非已經贏曬,日後足可以寫傳記。

引用:
原帖由 無盡師兄 於 2019-5-21 01:08 PM 發表

其實已經有第二間公司,就是大彊無人機。

美國國土安全部周一(20日)向美國公司發出警告,稱中國製造的無人機有潛在風險,可能將敏感數據送回中國予中國政府瀏覽。
世界最大的消費級無人機製造商、深圳大疆創新科技有限公司(DJI)對此發聲明回應,指其技術的安全性已經在全球得到反複驗證,所生產、存儲和傳輸的數據都完全由用戶掌握。

https://www.hk01.com/即時中國/331265/美指中 ...
其實用 Android 手機,用Google search. 都知道佢不斷傳送資料返 Google, 耐吾耐就彈相關廣告出來。

引用:
原帖由 城市民工 於 2019-5-21 10:24 AM 發表
唔明點解咁多打手睇低華為,睇低中國科技,令人廢解
跪久了的奴才再也直不起腰。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2019-5-21 01:22 PM 發表

中國讓吾到幾多次㗎啦,呢場硬仗點都要打。你以為讓步就會有好日子過嗎,吾會。
話雖如此, 但真係相當難打,
因為唔係話唔買賣美國貨,
唔再做美國佬生意咁簡單,
主要係全世界對美元的依賴,
你唔買美國大豆,
只買巴西的, 但若對方唔收人民幣,
只收美元, 我們便有錢也買不到

我就真係好唔明?D反友講到華為9吹乜都無?你有証據嗎?你係華為員工?政府部門?全世界人都係到睇緊華為,佢真係可以吹到咁大,點樣收場?好似中興都係大公司,管理人坦坦白白話比美國做低無法不妥協,一間大公司做到就係做到,做唔到話做到點樣出黎交貨?點解有班人實牙實齒話華為吹水?做生意原來靠吹水?你地係米當其他大國係白痴?美國先係上帝?做狗都要拿D証據出黎比人睇,究竟邊個係吹水?

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-5-21 12:38 PM 發表

你呢句說話,全球國家領導人也適用😏
味必既,皇帝制就係皇帝高過法律啦。😁

引用:
原帖由 熱狗OO 於 2019-5-21 10:00 AM 發表

他絕對係最偉大的飛機工程師, 打到出血果隻
呢番話用來形容自己比較貼切!

引用:
原帖由 熱狗OO 於 2019-5-21 09:51 AM 發表

唉, 得把口, 做d野黎睇下喇
佢間公司做左咁多年, 年賺千億, 佢係得把口咁你係咩?

引用:
原帖由 城市民工 於 2019-5-21 01:39 PM 發表
我就真係好唔明?D反友講到華為9吹乜都無?你有証據嗎?你係華為員工?政府部門?全世界人都係到睇緊華為,佢真係可以吹到咁大,點樣收場?好似中興都係大公司,管理人坦坦白白話比美國做低無法不妥協,一間大公司做到就係做到,做唔到話做到點樣出黎交貨?點解有班人實牙實齒話華為吹水?做生意原來靠吹水?你地係米當其他大國係白痴?美國先係上帝?做狗都要拿D証據出黎比人睇,究竟邊個係吹水? ...
其實與其話華為係併死一博, 不如話老美政府才是, 假如華為真的輸了, 中國只是少了一間公司, 華為贏了, 老美的說話以後仲有人會聽嗎

Sure la... 華為根本就係中國政府....點會死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]