• 瀏覽: 21,725
  • 回覆: 346
+16
政府圖修訂《逃犯條例》以移交台灣殺女友案疑犯,雖然涉案人陳同佳早前因洗黑錢罪罪成判囚二十九個月,但預料可於十月獲釋。然而泛民主派不停「拉布」,令相關法案委員會至今未能選出主席。政府認為草案有時限因素,不能再等,保安局局長李家超昨指法案委員會失效,根據《議事規則》第五十四條去信立法會內務委員會主席,預告於六月十二日把草案直上大會。政府消息透露,目標在七月十八日立法會休會前完成修例。

死者蒙冤 泛民拉布 等無可等!!大家點睇??想知大家意見

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190521/bkn-20190521033007955-0521_00822_001.html

「泛民」最叻「包疪罪犯」
引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-5-21 08:52 AM 發表
政府圖修訂《逃犯條例》以移交台灣殺女友案疑犯,雖然涉案人陳同佳早前因洗黑錢罪罪成判囚二十九個月,但預料可於十月獲釋。然而泛民主派不停「拉布」,令相關法案委員會至今未能選出主席。政府認為草案有時限因素,不能再等,保安局局長李家超昨指法案委員會失效,根據《議事規則》第五十四條去信立法會內務委員會主席,預告於六月十二日把草案直上大會。政府消息透露,目標在七月十八日立法會休會前完成修例。

//hk.on ...

十卜

東方都好積極喎,咁嘅標題放A1

賣港賊 淫賤亂 共賊黨

田北晨及飯民等反《逃犯條例》修訂的漢奸, 等同支持殺人犯!
引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-5-21 08:52 AM 發表

//hk.on ...

引用:
原帖由 apmichael 於 2019-5-21 09:29 AM 發表
東方都好積極喎,咁嘅標題放A1
咁大件事仲唔放A1, 你傻嘅咩。

引用:
原帖由 simeonhon2 於 2019-5-21 09:38 AM 發表

放A1當然好,但佢好少咁撐政府,有啲奇怪啫

引用:
原帖由 simeonhon2 於 2019-5-21 09:38 AM 發表

殺人犯罪有應得,如果唔定罪通街走,各位女仕們就要小心!

中國係香港大哂。中國要,香港無人阻到。

第一單炸. 如果咁都無事. 
以後見有仇家去台灣. 你跟去, 再殺左佢. 第二日搭早機返香港, 就無事. 
諗起都恐怖呀

絶對支持!盡快通過!

正正經經上埋23條。。。

提示: 違規內容已被屏蔽
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]