註冊 登入



政府圖修訂《逃犯條例》以移交台灣殺女友案疑犯,雖然涉案人陳同佳早前因洗黑錢罪罪成判囚二十九個月,但預料可於十月獲釋。然而泛民主派不停「拉布」,令相關法案委員會至今未能選出主席。政府認為草案有時限因素,不能再等,保安局局長李家超昨指法案委員會失效,根據《議事規則》第五十四條去信立法會內務委員會主席,預告於六月十二日把草案直上大會。政府消息透露,目標在七月十八日立法會休會前完成修例。



死者蒙冤 泛民拉布 等無可等!!大家點睇??想知大家意見

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190521/bkn-20190521033007955-0521_00822_001.html



引用 TOP

被引用(23)
「泛民」最叻「包疪罪犯」


引用 被引用(7) TOP

田北晨及飯民等反《逃犯條例》修訂的漢奸, 等同支持殺人犯!


引用 被引用(3) TOP




香港制度係唔介意港人境外殺人
亦唔追究港人境外被殺
香港唔延伸域外司法權就唔好矯情扮緊張
陳金城喺公海隊冧高義係唔會受香港司法制裁
就係咁簡單
赤共刑法係對中国公民有域外司法權
如果陳同佳“首先是中国人”就赤共自己追究
除非赤共承認自己刑法不延伸至台灣
咁就交人俾佢承認嘅台灣法律處置囉
同理,台灣都可以引渡大6嘅共L



引用 TOP

原本只係修補法例漏洞
卻被反對派瘋狂政治化
現在是主權問題
亦係中美搏奕其中一部分
全體中國人都應該堅定支持修例

[ 本帖最後由 starr 於 2019-5-21 10:41 AM 編輯 ]



引用 TOP

台灣不接受,出師無名,影響大陸貪污走資,影響社會經濟,影響大陸投資股票地產等購買力


引用 TOP

飛哂身咁落力去搶,唔知……,肥囉😁


引用 TOP

可以點睇    又吾係第一日拉布    投得要比泛民   預左比泛民玩就緊架拉!  鬼叫d選民 喜歡比泛民玩呀  怪得邊個!政府又吾立法 制止虛假新聞  有咩計?!


引用 被引用(1) TOP

犯民等同與政府合謀
直上大會



引用 TOP

我既睇法就係如果攞件案黎做理由就會係政府理虧。因為佢而家立影響左人地仲唔收。更何況攞件案黎講就單次性即刻搞掂左先,你往後既野傾掂先立法


引用 TOP

台灣講明唔接收


引用 TOP

支持直上大會


引用 TOP

泛民逢政府必反, 禍港禍民,包庇罪犯, 最PK係選佢地果D市民!


引用 TOP

唔想立逃犯條例,

班犯民都係要保護自己啫




引用 TOP

伸延閱讀
 24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票


重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。