[本港新聞評論] 東方日報A1:死者蒙冤泛民拉布等無可等 香討焦點

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-5-21 08:52 AM 發表

政府圖修訂《逃犯條例》以移交台灣殺女友案疑犯,雖然涉案人陳同佳早前因洗黑錢罪罪成判囚二十九個月,但預料可於十月獲釋。然而泛民主派不停「拉布」,令相關法案委員會至今未能選出主席。政府認為草案有時限因素,不能再等,保安局局長李家超昨指法案委員會失效,根據《議事規則》第五十四條去信立法會內務委員會主席,預告於六月十二日把草案直上大會。政府消息透露,目標在七月十八日立法會休會前完成修例。

//hk.on ...
我既睇法就係如果攞件案黎做理由就會係政府理虧。因為佢而家立影響左人地仲唔收。更何況攞件案黎講就單次性即刻搞掂左先,你往後既野傾掂先立法

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-21 09:00 AM 發表

「泛民」最叻「包疪罪犯」

政府係泛民既咩?包庇商業九種罪行罪犯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 estateman 於 2019-5-21 12:37 PM 發表

大劉、剎人犯多謝飯民
咁商業罪犯就多謝政府係嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 22333000 於 2019-5-21 10:03 AM 發表

正常呀,香港大事,唔通好似毒果咁将娱樂新聞放A1咩
到人地放既時候你又講第二樣既啫。理又話人理,唔理又話唔理。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 e5432whm 於 2019-5-21 09:36 AM 發表

田北晨及飯民等反《逃犯條例》修訂的漢奸, 等同支持殺人犯!
石禮謙都話有商概

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 劍13 於 2019-5-21 11:33 AM 發表

根本無呢單案到應該堵塞法律漏洞!

係犯民自私自利阻Q住晒!
今次大樓一定使唔少錢.........

引用:
原帖由 Wekxz 於 2019-5-21 09:44 AM 發表

殺人犯罪有應得,如果唔定罪通街走,各位女仕們就要小心!
你講個種強姦犯黎呀?殺人犯有規定殺女人既咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 打9棒 於 2019-5-21 09:51 AM 發表

第一單炸. 如果咁都無事. 
以後見有仇家去台灣. 你跟去, 再殺左佢. 第二日搭早機返香港, 就無事. 
諗起都恐怖呀
從來都無話俾佢無事,不過唔係用逃犯條例要佢有事啫。所以根本個犯有無事無逃犯條例一樣走唔甩,有逃犯條例就走得甩啦。因為台灣講到明唔收,唔會俾你香港用黎過橋立法做自己想做既野。

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-5-21 12:13 PM 發表

有~
所以班商人咁驚
最好豁免貪污行賄
方唔方便透露我知,你收咗大樓幾錢?
純粹好奇問下,唔想講就唔使長篇大論!

引用:
原帖由 $navyseals 於 2019-5-21 10:00 AM 發表

應馬上通過,泛民主派黃絲末日到了,要走快走。
香港市民末日都到呀。d資金仲唔流走呀。建制兩位議員都知啦,識得放樓放車位

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-5-21 08:52 AM 發表

政府圖修訂《逃犯條例》以移交台灣殺女友案疑犯,雖然涉案人陳同佳早前因洗黑錢罪罪成判囚二十九個月,但預料可於十月獲釋。然而泛民主派不停「拉布」,令相關法案委員會至今未能選出主席。政府認為草案有時限因素,不能再等,保安局局長李家超昨指法案委員會失效,根據《議事規則》第五十四條去信立法會內務委員會主席,預告於六月十二日把草案直上大會。政府消息透露,目標在七月十八日立法會休會前完成修例。

//hk.on ...
台灣講明唔接收

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唔睇大台 於 21-5-2019 08:52 AM 發表

//hk.on ...
支持直上大會

回覆 引用 TOP

睇黎死者
要搵拉布議員好好傾下 ...     

+++ 以上言論, 純屬個人意見,「不喜勿插」!
+++ 對於「吹毛求疵、不友善」之發言, 一律不會作出回應 !
引用:
原帖由 siuhung 於 2019-5-21 10:04 AM 發表

泛民話有13萬人遊行的民意政府唔聽,咁有30萬人簽名支持修例的民意,泛民又聽唔聽到呢?
我就最想睇到,修例通過之後,台灣陸委又會唔會出爾反爾做衰仔,話唔引渡卻又要求引渡呢?又或者無面目面對死者和死者家屬呢! ...
得個簽名30萬人的乜野民意呀?簽多三十萬個都得啦。人地真係結結實實係度行。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hermanqk 於 2019-5-21 01:10 PM 發表

睇黎死者
要搵拉布議員好好傾下 ...     
搵唔拉布議員好好傾下先岩。因為係條條例令台灣唔會收個犯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。