註冊 登入

[本港新聞評論] 東方日報A1:死者蒙冤泛民拉布等無可等 香討焦點

引用:
原帖由 apmichael 於 2019-5-21 09:29 發表

東方都好積極喎,咁嘅標題放A1
正常呀,香港大事,唔通好似毒果咁将娱樂新聞放A1咩

熱賣及精選
泛民話有13萬人遊行的民意政府唔聽,咁有30萬人簽名支持修例的民意,泛民又聽唔聽到呢?
我就最想睇到,修例通過之後,台灣陸委又會唔會出爾反爾做衰仔,話唔引渡卻又要求引渡呢?又或者無面目面對死者和死者家屬呢!

引用:
原帖由 超力電磁俠V 於 2019-5-21 09:31 發表

賣港賊 淫賤亂 共賊黨
賣港?賣比邊個?你話犯民同D老少漢奸呀,走去美國出賣港人,為自己謀利益

引用:
原帖由 ShakingJack 於 2019-5-21 09:49 發表

中國係香港大哂。中國要,香港無人阻到。
好正常呀,香港係中国既

引用:
原帖由 草根股王 於 2019-5-21 09:53 發表

好似犯民出賣港人

再好用副件3,立埋叛国罪

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-5-21 08:52 AM 發表

政府圖修訂《逃犯條例》以移交台灣殺女友案疑犯,雖然涉案人陳同佳早前因洗黑錢罪罪成判囚二十九個月,但預料可於十月獲釋。然而泛民主派不停「拉布」,令相關法案委員會至今未能選出主席。政府認為草案有時限因素,不能再等,保安局局長李家超昨指法案委員會失效,根據《議事規則》第五十四條去信立法會內務委員會主席,預告於六月十二日把草案直上大會。政府消息透露,目標在七月十八日立法會休會前完成修例。

//hk.on ...
香港制度係唔介意港人境外殺人
亦唔追究港人境外被殺
香港唔延伸域外司法權就唔好矯情扮緊張
陳金城喺公海隊冧高義係唔會受香港司法制裁
就係咁簡單
赤共刑法係對中国公民有域外司法權
如果陳同佳“首先是中国人”就赤共自己追究
除非赤共承認自己刑法不延伸至台灣
咁就交人俾佢承認嘅台灣法律處置囉
同理,台灣都可以引渡大6嘅共L

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mcmc258 於 2019-5-21 09:16 AM 發表

十卜
十卜x2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-21 09:00 AM 發表

「泛民」最叻「包疪罪犯」

人哋包疵自己呀!佢哋就係罪犯

益陣峰
26-11-2011
20:54                六合彩        11/139 期  4 + 22 + 30 + 33 + 42 + 47  $10
(運財號碼)
        $10.00        $76,690.00

引用:
原帖由 apmichael 於 2019-5-21 09:40 AM 發表

放A1當然好,但佢好少咁撐政府,有啲奇怪啫
阿爺出左在聲嘛!仲夠L膽反對咩!!你唔發覺方向180度輕轉彎咩?之前係咁屌林鄭架!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 打9棒 於 2019-5-21 09:51 AM 發表

第一單炸. 如果咁都無事. 
以後見有仇家去台灣. 你跟去, 再殺左佢. 第二日搭早機返香港, 就無事. 
諗起都恐怖呀
理解很透徹!俾個like你!

回覆 引用 TOP

要將所有罪犯送去槍決
中港正式一樣

引用:
原帖由 siuhung 於 2019-5-21 10:04 AM 發表

泛民話有13萬人遊行的民意政府唔聽,咁有30萬人簽名支持修例的民意,泛民又聽唔聽到呢?
我就最想睇到,修例通過之後,台灣陸委又會唔會出爾反爾做衰仔,話唔引渡卻又要求引渡呢?又或者無面目面對死者和死者家屬呢! ...
反正是外人殺外人
台灣唔引渡咪唔引渡囉
又要唔俾判死刑
即係要人幫你養陳同佳
若然人哋改控誤殺或唔提告
係咁意判幾碌,申請返港服刑等
咪就你親手放,睇住佢周街走~
因為你唔係緊張你個制度
你只係幫台灣執行佢個制度而已

引用:
原帖由 22333000 於 2019-5-21 10:06 AM 發表

好正常呀,香港係中国既
中國係習大大嘅!

快D 上埋 23條, 唔使佢地咁煩

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。