• 瀏覽: 20,488
  • 回覆: 239
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 yifeifei2 於 2019-5-21 09:35 AM 發表

呢度唔准講美帝跪架。
要講美國又贏
美國又贏,贏咗場交,不過輸咗個世界。 以後搵阿水同你買嘢。

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2019-5-21 09:11 AM 發表
華為部部機都可以捱幾年,華為唔出新機,用家就唔換機,芯片市場萎縮。
有道理,但5G機唔出就慢了,所以要快用備胎,趕走尾角,

又開始燒到無人機了,遲喲連中國人都唔可以入境,危害美國安全

引用:
原帖由 discussfriends 於 2019-5-21 10:04 AM 發表

google 都係程式方面情況,要改都好快可以改,但零件供應商制造零件的材料,生產線,人力,完成品,根本無可能因為禁令而立即調節,成本就已經比咗,完成品更無人要 ...
高通, intel可能已經屌到Donald Trump反肚, 但都無google咁勇衝出黎做傻佬個爛頭卒

經次一誠信
生意人一一定自主研發,
美國技術以後就不會有人要

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-5-21 08:52 AM 發表

侵侵尋晚已撈底,今朝講句嘢放下軟風又賺一筆
係啦…佢同佢嘅班底如果炒股票,呢排真係發過豬頭

引用:
原帖由 oldbeer 於 2019-5-21 08:13 AM 發表
美國互聯網巨擘Google將打算暫停與華為的其餘商業合作,除了涉及開源軟件許可的業務。美國商務部決定延遲美國企業向企華為出售零件的禁令90天,直至八月中才實施,表示這段時間容許各方完成相關的軟件更新和履行原本的合約。華為日後新推出手機,雖然仍然可更新Android系統,但無法...

http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/2019 ...
所有野都係雙向
打出7傷拳,就預左先傷己身
更何況係盟主命令你出手
盟主汁死🐔😂

又要威又要帶頭盔,係民主的核心價值。

引用:
原帖由 匯豐銀行 於 2019-5-21 08:35 AM 發表
見到琴晚Nasdaq的芯片股全部跌3%-7%就轉軚,究竟傻總統你想繼續談判定開戰?
唔同華為做生意,冇左大個客,公司唔蝕都要裁員啦

引用:
原帖由 @小乂風@ 於 2019-5-21 08:35 AM 發表
唯一解決方法就是老美歸入中國管治!
好方法。

引用:
原帖由 B2C 於 2019-5-21 10:06 AM 發表

美國又贏,贏咗場交,不過輸咗個世界。 以後搵阿水同你買嘢。
呢樣真,講唔掂就單方面禁令,邊個敢加大投資
比傻浸做多兩屆啦…美國可以變為第三世界

引用:
原帖由 一人行 於 2019-5-21 10:04 AM 發表
即係有變數囉!睇下中國喺貿易戰,肯做出幾大讓步
到而家仲諗住讓,讓完咪又再搶會收手咩?讓咗,美國變強中國變弱; 欖炒,一齊弱. 何需保護美國. 我地都唔想,迫到埋來無法子唔欖炒

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-5-21 08:29 AM 發表

往後美國想同中國做生意難了經華為一事令大陸警剔求人不如求己
clever  

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]