• 瀏覽: 20,492
  • 回覆: 239
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 阿乜水 於 2019-5-21 08:23 AM 發表
依家根本全世界都冇人信侵侵講野.
呢句真,傻佬都唔信佢啦。
不過,都有一班白痴中晒毒嘅。

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-5-21 08:47 AM 發表
其實應該中國華為表達強烈訊
凡在這90內的美國元件
一律不要
米同個位總統傻啦,華為應該把自身利益行先,呢90日應該用盡佢,意氣用事無用。應該把損失減至最底先係叻。

引用:
原帖由 willy222 於 2019-5-21 08:28 AM 發表
問題係唔止華為死,美國科技公司都會淨番半條命。以依家美國科技股支撐了半邊天嘅股市都唔樂觀,又係另一個七傷拳。
又要裁員了,大陸又要準備接收優質科技人才。

360  - 90 = 270日。。等儍佬落台, 地球人回復正軌。。。

引用:
原帖由 esh45 於 2019-5-21 09:27 AM 發表
二戰時,美國靠更先進科技打敗軸心國,戰後,再取得大量德國科技。其後無敵..
係綁走幾十個德國科學家同老美研發武器, 所以偷人技術美國先係鼻祖

美國跪低,自己內訌,企業自己受不了!

引用:
原帖由 oldbeer 於 2019-5-21 08:13 AM 發表
美國互聯網巨擘Google將打算暫停與華為的其餘商業合作,除了涉及開源軟件許可的業務。美國商務部決定延遲美國企業向企華為出售零件的禁令90天,直至八月中才實施,表示這段時間容許各方完成相關的軟件更新和履行原本的合約。華為日後新推出手機,雖然仍然可更新Android系統,但無法...

http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/2019 ...
禁華為咁多美企陪葬,傻侵硬不起來

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-5-21 08:47 發表
其實應該中國華為表達強烈訊
凡在這90內的美國元件
一律不要
閣下真是...高人!....

又想用寬限期來逼中國就範, 中國反客為主吧, 不撤銷所有禁制就休想開始再傾。

一出稀土戰,啲晶片軍工商嚇到瀬屎,小爆侵侵,即時推遲禁令。鹵味跪低了!哈哈!😂😂

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-5-21 08:53 發表

得華為一間手機咩,需求量不變,只是華為的份會流向其它小米,中興。
中興仲敢信美國佬,你無嘢啊

華為有備而戰,美國政府計下數發覺原來攞唔到著數,都係攞番個彩算數。

若果形勢一面倒,美國完全零成本,佢一定去到盡整死你為止。

條傻佬遲早步甘乃迪後塵

華為係國家安全問題, 同貿易戰係兩樣唔同既野.

屎急狀態,老美各大科技公司大撚把貨未出,一齊攬炒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]