• 瀏覽: 20,486
  • 回覆: 239
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 discussfriends 於 2019-5-21 01:18 PM 發表

個生產線都唔同做嘅野都有分別,仲有完成咗嘅人地唔啱用都唔會要
90日比你,你冇得唔要。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-5-21 04:05 PM 發表

90日比你,你冇得唔要。
背後合約唔知90日內解唔解決到

係咪傻㗎
華為點利害根本冇可能解決到問題

問題係就算華為自己可以生產所有晶片同硬件

冇咗主要的Google 安卓等系統
其他軟件冇得update
除咗中國人有冇其他人會買呢部手機?
就算有啲配件唔係美國廠商生產
都包含好多美國專利
基本上失去全球手機市場

5g系統合約也要賠償

中國不是蘇聯和日本,有産能亦有市場。美國唔好唸住以前。

比90日整好個後門

本來殺傷力最強一定是即時禁運打華為操手不及。而家比多90日可能是特朗普而家先發現原來自己美國公司根本無準備好反而華為好似一早知咁。個傷害好似美國公司仲大。其實特朗普係講野之前要唔要先問下行內嗰啲人先呢?

唔同華為做生意,美企唔執笠都要大裁員啦!

引用:
原帖由 willy222 於 2019-5-21 08:28 發表
問題係唔止華為死,美國科技公司都會淨番半條命。以依家美國科技股支撐了半邊天嘅股市都唔樂觀,又係另一個七傷拳。
最搞笑就係出口嗰個無乜經濟損失,反而係班就承受曬所有經濟損失。

又話全面封殺華為,轉頭又話延期九十日,玩死班反中蝗咩!

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-5-21 11:55 AM 發表

任正非無講唔需要喎
如果華為任正非講呢90日唔柒要 就真正勁
講得好清楚系唔需要
你系唔識字定扮睇唔到

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-5-21 11:55 AM 發表

任正非無講唔需要喎
如果華為任正非講呢90日唔柒要 就真正勁
你睇咁多人覆你,肉酸到呢

輿論戰駕輕就熟

因為今次對手係戰無不勝的共產黨

仲要有老任呢種生意人拋下浪頭, 即使可能老任識唔識上網

義和合唱團不斷和應高唱 戰無不勝 和 極速
唔排除抄 晶片 抄到 SUPREME 的境界, 樣樣早已超越對手
要知道有錢使得鬼推磨, 要取得鄰近地區的晶片製作技術真係話都無咁易, 掌握原創基本技術, 要改良只係不斷 trial and error... 亂打亂撞都可以撞得出... 同撞password一樣只係時間問題

而且市面上係可以access到對方的產品, 所以無難度
(難道你不知道軍機等出事墮落第三國, 會令軍事科技流出的概念?)

只可惜劉鶴本身無料到, 彷彿蜀中無大將似的
總之就不應誤以為可以用 一人一票選特首 的技倆去處理 中美貿易戰...

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-5-21 09:47 AM 發表

禁華為咁多美企陪葬,傻侵硬不起來
佢不嬲打軟鞭。仲要得蘑菇三分。美國新聞之前唔係講過喇咩?

為電訊商轉系統著想。因為佢哋一定唔再用華為設備。

慘慘🐷,連網絡設備都冇埋 ! 話晒以前老翻Cisco起家的。。。

這項臨時通用許可證“使運營商能夠有時間做出其他安排,並給(商務)部留出空間,以確定對目前依賴華為設備提供關鍵服務的美國人和外國電信供應商來說合適的 長期措施“。

附件

Screenshot_20190522-141406_Chrome.jpg(407.12 KB)

有骨氣就唔好俾台灣廠賺  ! 我地中國人昆返中國人錢 😎👍

大陸媒體以「站在歷史的十字路口」來形容台積電的態度和動向,認為台積電的下一步行動將是華為生存戰最關鍵的一環。

附件

Screenshot_20190522-141813_Chrome.jpg(445.68 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]