• 瀏覽: 22,390
  • 回覆: 160
+2
華為甚至可能無法履行早前已與30個歐洲及中東國家簽訂的商業5G網絡合約。

原來華為咁多單

唔怪得之咁多美囯公司股價插大水啦,唔好搞到人哋失業、民不聊生就啦。

你知啦,「美囯陽痿哥總統」,宜家急到瀨屎。
引用:
原帖由 victorwong888 於 2019-5-21 07:14 AM 發表
【新增動新聞、更新內容】
美國有線新聞網絡(CNN)分析認為,除了打擊華為供應鏈及業務外,與華為有商業關係的美國科技企業,亦可能損失逾百億美元生意,有業界人士稱,美國將華為列入貿易黑名單,隨時還會干擾全球供應鏈,華為甚至可能無法履行早前已與30個歐洲及中東國家簽訂的商業5G網絡合約。

華為是全球最大電訊設備供應商,亦是全球第二大智能手機生產商,但公司其實依賴很多美國科企提供的零件。去年華為向1. ...

引用:
原帖由 victorwong888 於 2019-5-21 07:14 AM 發表
美國有線新聞網絡(CNN)分析認為,除了打擊華為供應鏈及業務外,與華為有商業關係的美國科技企業,亦可能損失逾百億美元生意,有業界人士稱,美國將華為列入貿易黑名單,隨時還會干擾全球供應鏈,華為甚至可能無法履行早前已與30個歐洲及中東國家簽訂的商業5G網絡合約。

華為是全球最大電訊設備供應商,亦是全球第二大智能手機生產商,但公司其實依賴很多美國科企提供的零件。去年華為向1. ...
企業無啦啦要有所謂極端情況後備方案,相等於有戰野備案,你話呢啲唔係軍方背景係咩。國企扮民企。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2019-5-21 07:52 AM 發表

企業無啦啦要有所謂極端情況後備方案,相等於有戰野備案,你話呢啲唔係軍方背景係咩。國企扮民企。
民企就唔需要居安思危呀?你講尼d都on99的。況且有政府背景又如何?google microsoft apple就冇嗎?? 西人講乜就聽乜,用下個腦啦。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2019-5-21 07:52 AM 發表
企業無啦啦要有所謂極端情況後備方案...
事實證明!受政府控制既唔係華為,而係Google

引用:

樓主的智商有多少,真係值得懷疑!

引用:
原帖由 royrac 於 2019-5-21 07:56 AM 發表

民企就唔需要居安思危呀?你講尼d都on99的。況且有政府背景又如何?google microsoft apple就冇嗎?? 西人講乜就聽乜,用下個腦啦。
軍方背景企圖入侵當然無問題啦,咪俾人打壓囉,根本就係打緊仗。

殺敵八佰, 自損一仟, 特朗普的爛招。

引用:

美國又立法限制其它國家賣嘢畀華為?
錦刀德!

如果零部件供應商簽了合約
拒絕供貨使唔使賠呢

引用:
原帖由 Doremeee 於 2019-5-21 09:29 AM 發表
如果零部件供應商簽了合約
拒絕供貨使唔使賠呢
美國佬賣野合約最保障自已,好多條款
因為佢地明白自已先係主導
今次違反伊朗禁運單野,都寫明唔可以轉賣美國出產既野俾伊朗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]