• 瀏覽: 38,635
  • 回覆: 283
  • 追帖: 1
+8
外國傳媒報道,美國總統特朗普表示,「十分開心」看到貿易戰,在他掌權下,中國不會成為全球最頂尖超級力量。他說:「我們正收取

特朗普:「十分開心」看到貿易戰 中國食塵吧

外國傳媒報道,美國總統特朗普表示,「十分開心」看到貿易戰,在他掌權下,中國不會成為全球最頂尖超級力量。

他說:「我們正收取數以十億計美元,中國的表現明顯不如我們。」他又重申,沒有迫切性要與中國達成貿易協議,「中國經濟目前表現並不強大,我們的經濟卻是極好了。如果希拉妮(2016年民主黨總統候選人)做了總統,在她任期屆滿時,中國經濟已較我們強大,但目前中國經濟連追近美國的機會也沒有。」

侵侵忘記左中國人係食草?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190520/bkn-20190520195932034-0520_00842_001.html

附件

60464906_10211434516058928_360674873728565248_n.jpg(99.1 KB)

侵侵超好笑,成日以為係中國人比錢美國洗
一仗功未成,美國已經萬骨枯

條友成個小醜

對中美黎講,打場仗係必要既

https://youtu.be/Ao8poxaOL4Y

香港人食定驚風散啦!!!

引用:
原帖由 垃圾草油 於 2019-5-21 01:24 AM 發表
侵侵超好笑,成日以為係中國人比錢美國洗
一仗功未成,美國已經萬骨枯
萬骨枯既話呢到d愛國仔就唔洗日日叫囂咬牙切齒
喱係呢個網''反美''啦

中國又準備崩潰..............唉.............!!

引用:
原帖由 fulufulu01 於 2019-5-21 01:29 AM 發表
對中美黎講,打場仗係必要既

成家都係外國啊...........

引用:
原帖由 米飛柔2 於 2019-5-21 01:29 AM 發表

萬骨枯既話呢到d愛國仔就唔洗日日叫囂咬牙切齒
喱係呢個網''反美''啦
咁我問你,係香港市面上美國貨多定中國貨多?
係中國大陸,市場上美國貨多定中國貨多?
係美國,市場上美國貨多定中國貨多?
答案係全部都係中國貨多,咁意思又係咩呢
入口,出口你都唔識,只係識得日日睇蘋果打飛機

希望班大陸仔真係做到奇生所講食一年草.

中共 一定會把香港先推出去!祭旗!香港死定了~恭喜恭喜!

點解要人民吃草,一齊吃唔得咩

引用:
原帖由 tailam123456 於 2019-5-21 01:34 AM 發表
香港有很多人吃大麻草吖~

引用:
原帖由 tailam123456 於 2019-5-21 01:34 AM 發表
人地王八係國家副主席,你叫人吃草

退休仲要去美國生活湊孫架,
d人民就乖乖留係中國吃草反美

若美國呢招霸凌主義招數成功,將來晤止中國,乃至全世界都要屈服於美國!歐洲勿以為自己可以置身事外,甚至幫美國一把打壓中國。連第二經濟體都頂唔住,法、德又點頂呢?將來全世界任美國予取予攜!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]