• 瀏覽: 38,741
  • 回覆: 283
  • 追帖: 1
+8
侵侵見中國食塵就咁開心? 唔急,等遲D老尾食屎先開心都未遲

中國人可以食草 可以996 可以打黑心疫苗 可以吃三鹿奶粉 天下無敵 (不過 黨的領導繼續用外國貨 換美元 移民美國 賤民可以犧牲)

引用:
原帖由 米飛柔2 於 2019-5-21 01:38 AM 發表

人地王八係國家副主席,你叫人吃草

退休仲要去美國生活湊孫架,
d人民就乖乖留係中國吃草反美
中共你以為未試過?
我地日日插大陸60年代大饑荒,餓死人。
咁點解大陸幾乎無人理?無咩怨言?
係大陸恐怖統治?唔准講?

其實問下大陸老人家咯。
因為當年唔只係餓死人,中共自己管治官員都餓死埋。

中共試過同人民一齊挨架。
所以大陸無咩怨饑荒。

食草呀

引用:
原帖由 沈小C 於 2019-5-21 08:41 AM 發表

屈服美國定屈服中共,?自己棟
中國有無強屈其他國家?有無夾硬放D軍隊去其他國家?平心而論邊個恐怖D?

引用:
原帖由 小朋友丁丁 於 2019-5-21 08:29 AM 發表

如果以黨的利益去計算, 當然是不能開。。。。。一開鳥市場。。。。中國可能真有問題出現鳥
當然絕不能開放市場,否則呢廿幾年靠壟斷賺到可以有萬萬億美元搬走哂到自己海外基金名下果幾大紅二紅三家族,重點繼續吸老百姓d血

引用:
原帖由 煙如織 於 2019-5-21 02:15 AM 發表
條傻佬成日話收咗好多億關稅,好開心,有冇人話俾佢知,其實D關稅大部份係由美國入口商,零售商,同消費者埋單㗎?條傻佬成日自欺欺人,係咪鬼上身? ...
最慘就係班小企業啦。我細路練琴,換新琴。
因為琴係大陸做。幾靚架。
琴行佢地話,美國客落單,同大陸廠家講,關稅條數一人一半得唔得。商量下喔。

死唔死,高層日日屌9大陸。
下層就要跪地求廠家。

何苦呢

最白痴的總統,為佢獨專

收十億但額外要補貼農民百億又唔講
同3歲小孩一樣只看到自已有利的一面

引用:
原帖由 米飛柔2 於 2019-5-21 01:19 AM 發表
外國傳媒報道,美國總統特朗普表示,「十分開心」看到貿易戰,在他掌權下,中國不會成為全球最頂尖超級力量。他說:「我們正收取

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190520/photo/bkn-20190520195932034-0520_00842_001_01b.jpg?20190520201129

特朗普:「十分開心」看到貿易戰 中國食塵吧

外國 ...
美國又好不到那裡,輸入通漲,又不能加息,美滙跌破100,到時睇佢笑或哭了

真係開心就唔使講啦。

條友都開晒口唔比中國超越佢,仲使咩同佢傾,太軟弱啦

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-5-21 01:29 AM 發表
https://youtu.be/Ao8poxaOL4Y

香港人食定驚風散啦!!!
憑乜野信佢? 屢講屢錯?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]