• 瀏覽: 9,258
  • 回覆: 224
+5
引用:
原帖由 kglam98 於 2019-5-21 12:46 PM 發表

笑死,有恐襲等於不民主?

有人要坐係井下,真係幫佢唔到

呢次已經我講既第三次,英美西人文明國家既制度就係民主制度,係有人夏蟲不可以語冰 ...
你講多三十次都係西人嘅民主。
你心目中無自己嘅民主模式?
咁點樣可以爭取民主?
你不如直接叫西人管治你啦!
搞條鐵咩!

你咁推崇西人嘅民主,咁西人嘅民主係點?
你一味話好,點好法你講出嚟俾大學吓嘢丫嘛。
你唔係夏蟲就係人都知。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-5-21 08:19 AM 發表

英國佬有優良菅治就得,有無民主無乜所謂,呢d係中共無丫嘛,所以咪有民主既要求囉
有優良管治就唔洗民主?

以你邏輯引伸,獨裁都無必要反抗,否則老早就要反咗英國植民政權喇.  問題在於獨裁是否獨得好,獨得安逸,獨得如香港70~90s, 經濟起飛,成為世上最富裕城市,就唔洗反鳩英國喺香港既政權.   泛民當年就係話英國人喺香港獨裁獨得好為理由,理性地接受港英政權.

同理,中共係獨裁,但獨裁得30年之間,已經令7億人脫貧,獨裁得可以令貧窮又自卑既中國人,變成財大氣粗,更可掉轉頭出國旅行暴買,俾氣鬼佬受,我真係由得佢獨裁到夠,大陸可以獨裁得人民咁發咁乸安逸,仲要反咩? 中共治蹟比起當年獨裁既港英政府有過之而無及.

2047………………

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-5-21 08:32 AM 發表

因為英國本身係民主國家,當然有良好管治,而且政策穩定,同你中共差得遠
同中共真系差得好很遠, 佢女王太老 知道自己唔噤玩 於是派左首相 撻查夫人 去北京俾小平同志玩
小平同志年紀都唔細 係咁倚用老人家嘅力水 輕輕玩弄吓 撻查夫人嘅前洞 後洞 上洞 情境請大家自己腦洞
撻查夫人當時被玩到落晒形 企都企唔穏 行幾步樓梯就仆親. U TUB 有片為証

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-21 12:03 AM 發表
首先要知道民主係啲咩。
民主由邊個決定。咩叫做民主同唔民主。
邊隻土狗可以走出嚟話俾大眾聽咩叫做民主。
土狗喜歡嘅選票香港幾時開始有?
英國佬係香港咁耐,俾咗咩選票香港人?
班土狗人都做唔到!走去學人講民主。
我俾你去選舉,你班土狗知邊個好咩?(選多幾件長毛,魚旦麗,教主,基佬全,香港死得。)
英國佬一早知呢樣嘢,所以連A-B餐都唔使你揀。我派人嚟做。硬食。英國佬管治無民主嘅香港一樣平安過咗百幾 ...
香港一路都有民主,如果冇民主你仲可以出post?

引用:
原帖由 十大惡人 於 2019-5-21 07:40 PM 發表

香港一路都有民主,如果冇民主你仲可以出post?
哦,明白
原來民主一直係身邊。
咁土狗要求嘅係啲咩?

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-21 07:43 PM 發表

哦,明白
原來民主一直係身邊。
咁土狗要求嘅係啲咩?
土狗你可以點,你都叫拒做土狗,你仲可以點?趕又唔走,你兇拒拒又咬你。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-21 07:43 PM 發表

哦,明白
原來民主一直係身邊。
咁土狗要求嘅係啲咩?
你咪由拒吠就可以。

引用:
原帖由 十大惡人 於 2019-5-21 07:45 PM 發表

土狗你可以點,你都叫拒做土狗,你仲可以點?趕又唔走,你兇拒拒又咬你。
都係講吓啫
我一直都講,你叫我反可以,但都要俾個反嘅理由我丫。
唔係人反你跟住反呀!
土狗咬我唔緊要。但都要有理據。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-21 07:49 PM 發表

都係講吓啫
我一直都講,你叫我反可以,但都要俾個反嘅理由我丫。
唔係人反你跟住反呀!
土狗咬我唔緊要。但都要有理據。
大哥!有理由就唔係土狗喇,做得土狗就係為咗反而生存,正如信耶蘇一樣,不要問只要信,任何黨派一樣,共産黨又好民主黨都好,只要你信就係真理,同亞母真理教,青龍教都系一樣,信者得救,阿彌陀佛阿門阿門

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-21 12:03 AM 發表
首先要知道民主係啲咩。
民主由邊個決定。咩叫做民主同唔民主。
邊隻土狗可以走出嚟話俾大眾聽咩叫做民主。
土狗喜歡嘅選票香港幾時開始有?
英國佬係香港咁耐,俾咗咩選票香港人?
班土狗人都做唔到!走去學人講民主。
我俾你去選舉,你班土狗知邊個好咩?(選多幾件長毛,魚旦麗,教主,基佬全,香港死得。)
英國佬一早知呢樣嘢,所以連A-B餐都唔使你揀。我派人嚟做。硬食。英國佬管治無民主嘅香港一樣平安過咗百幾 ...
成日都用殖民地時期比,係咪認為香港只係中國殖民地?

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2019-5-21 04:17 PM 發表

民主,良好管治,恐襲
有民主
有良好管治
有恐襲
有民主
有良好管治
有恐襲
靑山走犯

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-21 06:17 PM 發表

新芬黨主張脫離貪腐無能嘅英國。恐襲都叫良好管治?
你講嘅係西人嘅民主。
我想聽吓你嘅民主咁啫!
答唔到唔緊要喎!
我對民主無認識,咪問下啲土狗咁囉!
原來貪腐無能都係良好管治,明白。
掟炸彈當然係恐襲,(但唔係良好管治咁囉。) 掟磚應該唔算,掟磚就係民主。 ...
笑死!你連恐襲都唔知係乜

我問咗你憑乜自定「你既民主」定義,你重未答

而英,美,西人文明國家既民主制度發展歷史已經詳細紀錄在各國各年級既歴史科課程內,你如果有興趣,請自行研究

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2019-5-21 04:19 PM 發表

一種制度點可能存在另外一種制度

你想講乜?你係咪話中共既「一國兩制」係謊言,如果係咁,我表示認同

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-21 06:43 AM 發表

點先叫民主?
係唔係一人一票就真係民主?

美國嘅民主就係掠奪。
臺灣嘅民主犧牲咗民生。
盲目式民主,為咗民主可以放棄公義?可以放棄引導殺人犯? ...
有些人的民主就是  法律對 不懲罰 界限的 界定

烏克蘭 以及
台灣 佔領立法院  是合法的
不判刑

但是美國佔中  中國香港特區佔中 是不合法的

台灣  辱罵領導  合法
但在美國 罵了 就看情況 ,有合法的情況  也有被法律懲罰的情況
不完全一樣

新加坡就會被判刑

日本辱罵天皇  也會擔責吧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]