• 瀏覽: 51,824
  • 回覆: 174
  • 追帖: 32
+9
引用:
原帖由 tailikhk 於 2019-5-21 01:03 AM 發表
都唔知講乜都有成班人附和
白痴係唔知正常人嗡乜!!

引用:
原帖由 vampirebat 於 2019-5-20 11:51 PM 發表

做人不能太無知,個個飲牛奶要自己養牛嗎?自己可以煮飯就唔可以出街食?
你唔好太天真,中國人做生意初初就幇趁你,跟著揾人喺大陸山寨你,到某一段階就踢開你。

引用:
原帖由 zzaa2046 於 2019-5-21 06:41 AM 發表

你睇先楚內文嗎?華為系不想 重複人地硏究,可以買就買!
美國都係租俄羅斯火箭射衛星上太空, 根據呢位網友邏輯, 美國應該未掌握到做火箭技術

仲話成件事拉人哋個女唔關貿易戰事,杜蕾斯包唔實都會穿啦

引用:
原帖由 norman0812 於 2019-5-20 11:12 PM 發表

你都幾天真,中國人做生意如果自己可以做會比外人做?有錢賺梗係自己賺囇啦,如果可以咁容易做出來會同人買嗎?
看清楚文章,再講..

引用:
原帖由 959_fuk_kingyiu 於 2019-5-20 11:00 PM 發表
,
全世界所有大公司都是一黨專政,幾時有機會比員工投票選CEO!,又不見有員工反對,大家都是顧員.証明是最好的管理.
咁咪一日24小時都返工?

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-5-21 02:53 AM 發表

HTC做得掂的話,10年前就打贏三星做android手機一哥啦。
所以呆灣人好華為死

引用:
原帖由 點擊以下的連結 於 2019-5-21 05:39 AM 發表
大陸嘢俾獨裁中國政府監控,知哂你所有嘢

我永遠唔會用大陸嘢,例如支付寳
驚得你呀!
你走私, 毒品, 賣淫 ...

引用:
原帖由 神仙洞 於 2019-5-20 11:57 PM 發表
如果有簽供應agreement ,但又因為特朗普及商務部的黒名單而不能供應產品或技術比華為,華為公司可以要求美國公司賠償嗎?
應該可以,在中國審可能3分鐘就搞掂勝出,一於打電話叫美國賠

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-5-20 10:07 PM 發表
外交部有 公開 多謝 傻普 封殺華爲嗎?
冇,但有一大班洋奴起勢咁奶老美屎忽

引用:
原帖由 derek2020 於 2019-5-20 10:03 PM 發表
美版知乎網站Quora上,昨天有這樣一個問題:“美國把華為列入黑名單,華為就快死了嗎?華為或者中國能做些什麼?會報復還是怎樣?”

此次,Quora大神——劍橋大學博士Jauns Dongye現身,他對問題的回答極具宏觀視野和格局,甚至獲得了華為在2016-2018年的首席工程師Alan Street點贊!
倉都加滿將Jauns Dongy ...
精彩,有意思

是呀,如果華為系統最少係中國時場立足,就係打破an機壟斷地位

支持華為,美國佬要玩野,咪鬥長命囉,睇下大陸美國邊個經濟死先

引用:
原帖由 mwt 於 2019-5-21 12:39 AM 發表
一年前老美唔賣大豆比阿爺,當時成班盲反又話中國要死,豬冇得食,又話食物鏈要斷,結果今日又點?美國大豆期貨巿場跌了20%,永遠都返不到以前高位,中國有冇事? ...
有唔係得美國有大豆,做生意係互惠互利,但美國淨係想佢100%利

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]