• 瀏覽: 82,520
  • 回覆: 614
  • 追帖: 23
+7
歐洲的軟件開發商可以借這個機會崛起,多謝Google
其實從Google退出大陸市場開始,就一直找機會想報仇,係人都知道,華為亦一直都有準備防範佢地有依一着的。

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2019-5-20 08:55 PM 發表

在大陸的確係
幾年前係大陸賴過一次野後再無係大陸用過 google map.
我喺香港揸車都係用高德,正過谷歌。

引用:
原帖由 米飛柔2 於 2019-5-20 09:42 PM 發表

睇見班愛國仔

如果華為執粒,班友實哭喪
台蛙以為華為淨係得手機業務

引用:
原帖由 劍城京介 於 2019-5-20 08:36 PM 發表
高德地圖好用過google map
支那以外地區無人用

引用:
原帖由 H-KBoy 於 2019-5-20 10:24 PM 發表

深有同感。👍
以後北斗星系統成熟了,就更加領先Google map幾倏街!

幾千文部手機。到時無得用。甘系換咯。。未日既系廠家。用戶就最好。自由選擇。

引用:
原帖由 劍城京介 於 2019-5-20 08:36 PM 發表
高德地圖好用過google map
係中國駕車is good

引用:
原帖由 米飛柔2 於 2019-5-20 08:48 PM 發表
咁你咪繼續用

遲下華為執埋想用都冇得用
華為國家支持,邊有甘快執,除非國家唔掂者,你想的太多了

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-5-20 08:45 PM 發表
不嬲用開百度雲, 谷歌雲是垃圾
百度雲會審查你upload data 試過被delete
同埋依家申請帳號好煩,要有中國電話號碼。
我左搞右搞先係百度數據國際版註冊到,就入百度云。

引用:
原帖由 refugee 於 2019-5-20 08:28 PM 發表
bilibili 好啊,超多正野睇

唔駛好似 youtube 咁成日睇睇下俾廣告搞到無晒癮
我都睇B 站,好過YouTube 好多

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-5-20 08:45 PM 發表
不嬲用開百度雲, 谷歌雲是垃圾
係國際嚟講Google drive先好用

我會覺得美國這樣禁那樣禁, 會否改變現代人不想改變的習慣

先吾講替代APP
其實只要有個APK檔
就算係本身部機冇PLAY STORE
只要裝返PLAY STORE個APK一樣用得返PLAY STORE
用得返PLAY STORE之後既野就吾洗我講啦...

引用:
原帖由 jcmember88 於 2019-5-20 10:33 PM 發表

我都睇B 站,好過YouTube 好多
我都日日睇B 站,正

講真 高得已經完美地Ko google地圖 淨講駕駛導航已無得同高得比,you tube強迫廣告已經睇到你傻 google根本上可有可無

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]