• 瀏覽: 82,511
  • 回覆: 614
  • 追帖: 23
+7
係就好,我會繼續用,以往用3叔,年半部機已甩皮甩骨,電池短命機身發熱速度慢,已家部mate10,一年七個月仲係同初出時差唔多質素,勁!

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-5-20 09:07 PM 發表
都好嘅,咪趁呢個機會真係反思下我哋係咪真係要將自己嘅生活捆綁喺google嘅幾個apps上面囉,冇左google係咪唔能夠生存? google真係冇嘢可以代替?
請上傳你的華為手機以表支持

引用:
原帖由 eric415 於 2019-5-20 09:36 PM 發表
都唔知你地拗乜,無高通芯片,根本連部4G機都出唔到,硬件都出唔到繫到嘈軟件部分
睇見班愛國仔

如果華為執粒,班友實哭喪

引用:
原帖由 想要什麼 於 2019-5-20 08:25 PM 發表

不少人聽到 Google 與華為「斷絕關係」,第一件事就是想到華為將不可以用Google 的手機操作系統 Android 來製造手機,在沒有自家系統的前提下將會完全失去出機能力。但其實 Google 一直有名為 AOSP、即 Android Open Source Project 的開源計劃,任何廠商不需要經過 Google 許可都可以在自家開發的機器上安裝 Android 系統,故華為未來出機 ...
值得cap圖👍

睇來華為要轉型了

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-5-20 08:45 PM 發表
不嬲用開百度雲, 谷歌雲是垃圾
百度雲有秒傳功能

引用:
原帖由 米飛柔2 於 2019-5-20 09:42 PM 發表

睇見班愛國仔

如果華為執粒,班友實哭喪
愛國仔有國家,你連國家都冇,仲要用中文。

Google 話暫時停止合作,冇話過永遠唔合作。侵侵一落台就立即合作返

禁Q 佢 youtube 啦

引用:
原帖由 劍城京介 於 2019-5-20 08:36 PM 發表
高德地圖好用過google map

引用:
原帖由 想要什麼 於 20/5/2019 20:25 發表

不少人聽到 Google 與華為「斷絕關係」,第一件事就是想到華為將不可以用Google 的手機操作系統 Android 來製造手機,在沒有自家系統的前提下將會完全失去出機能力。但其實 Google 一直有名為 AOSP、即 Android Open Source Project 的開源計劃,任何廠商不需要經過 Google 許可都可以在自家開發的機器上安裝 Android 系統,故華為未來出機 ...
HK01 確實係唔同啲,雖然都係偏黃,但起碼會面對現實,努力查證,而唔係好似毒果同佢哋嘅支持者咁智障,自己作完新聞然後當係事實再不停打飛機。

老實講,無得用 Google Pay 嘅機會係大,而且會影響歐洲用戶使用體驗。

不過:

1. 唔會禁得好耐,因為美國自己頂唔順。

2. 對亞洲用戶嚟講,會更少機會用到 Google Pay,因為支付寶同微信支付仲方便過 Android Pay。我自己已經有一年以上無用過 Google Pay,反而差不多日日用支付寶,微信支付就返大陸先多用。

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-5-20 09:07 PM 發表
都好嘅,咪趁呢個機會真係反思下我哋係咪真係要將自己嘅生活捆綁喺google嘅幾個apps上面囉,冇左google係咪唔能夠生存? google真係冇嘢可以代替?
Google 係方便
但技術上並不怎麼特別

百度,Wechat,  抖音, 新浪
QQ
功能用Google 差不多

最好冇埋 facebook

引用:
原帖由 劍城京介 於 2019-5-20 08:36 PM 發表
高德地圖好用過google map
深有同感。👍

引用:
原帖由 米飛柔2 於 2019-5-20 08:48 PM 發表
咁你咪繼續用

遲下華為執埋想用都冇得用
HTC咁廢都未執,華為點會執呀!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]