• 瀏覽: 46,615
  • 回覆: 438
  • 追帖: 6
+5
兩萬一部機。真心平。如果13E 人 每人一部 就260000 億。 利害了

引用:
原帖由 十字軍 於 2019-5-21 01:57 PM 發表

世界咁吾和平就係有你哋呢班中意舔大6屎眼既人阻住地球轉!
都話你嘴砲勁洛!小小年紀有如此天資!知道你無知,唯有希望你嘴砲學有所成!加油!真心話!

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-5-21 01:58 PM 發表

到處侵略的是美帝,你盲了嗎?
不是眼盲,只是心毒

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-5-21 02:00 PM 發表

起碼第三世界國家會用大陸os系統手機。
只要性價比划算,人們就會買你的手機,哪裡懂你用什麼系統。再說Google store裡app雖然多,但一般人用來用去都係那十款八款,只要這些常用apps有新系統版本,華為就已經能站住腳了。

引用:
原帖由 拉屎圍家私 於 2019-5-21 02:01 PM 發表

鴻蒙寓意為上古時期盤古還未開天闢地之時,天地只是一團渾濁之氣,而這團氣就是鴻蒙。華為把自研的操作系統命名為鴻蒙,是非常形象的比喻。
華為還很有文化修維,挺好。

引用:
原帖由 dtw 於 2019-5-21 02:06 PM 發表

已有C919,注意一下新聞啦!出來柒
你即刻同我買張機票我要坐你所講既C919!去邊都冇所謂!

引用:
原帖由 bubu1228 於 2019-5-21 02:07 PM 發表

讀多的書睇多的新聞吾好做人成世on99活在自己幻想中
算把啦師兄。

引用:
原帖由 Neo2 於 2019-5-21 02:04 PM 發表

閣下知唔知外匯儲備其實有咩用?點用
淨係應付國際貿易結算、國企、民企一類大公司年頭到年尾提款償還非人民幣債務,你都要留底二萬億美元應付!
之後點計都要留多少少作備用緩衝啩
相較其他國家外匯儲備係多,但你國家size大,有乜風吹草動你用錢救命咪一樣用得多過人!
你估個三萬億美元全部話拎就拎洗得咩 ...
有理,全部外匯救1間公司,痴線咩

引用:
原帖由 DareDandy 於 2019-5-21 12:18 PM 發表

完全正確
依家只係等核彈投落北京天滅中共
你真悲哀

引用:
原帖由 十字軍 於 2019-5-21 02:10 PM 發表

你即刻同我買張機票我要坐你所講既C919!去邊都冇所謂!
正在實飛測試中,唔會好似波音公司咁,亂來,搞到死甘多人!

引用:
原帖由 鄉土實言者 於 2019-5-21 01:47 PM 發表

就當你係外匯儲備3萬億美元當中有1.2萬億係美國有期債券,而大陸欠世銀外債約4.87萬億美元,已經係資不抵債啦

世銀2016至2018年只係向中國貸款80億元,4萬幾億元的數目係邊個講㗎?

引用:
原帖由 雲加2017 於 2019-5-21 02:08 PM 發表
兩萬一部機。真心平。如果13E 人 每人一部 就260000 億。 利害了
自產組件只會更平,那來兩萬一部?

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-5-21 02:10 PM 發表

華為還很有文化修維,挺好。
但文化大革命,好多幾千年中國文化遺傳比共產黨消滅了

引用:
原帖由 十字軍 於 2019-5-21 01:31 PM 發表
講到咁撚叻!幾時造埋大型民航機吾用波音呢?講來講去又係要靠人!
井裡生活不好過的

我又唔信華為有充分準備。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]