• 瀏覽: 26,101
  • 回覆: 272
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 norman0812 於 2019-5-20 07:24 PM 發表
Google喺大陸都冇乜生意啦,對大陸人無乜影響,只影響其他地區而已。
正是。所以有啲人以爲一部電話冇左google就唔用得,根本係大錯特錯。大陸幾億部電話就係最好的反例子。

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-5-20 07:05 PM 發表

我又真係未見過由iphone轉android機後,發現用唔到之前的app,即刻賣咗部新機嘅奇人喎!你成日見啲咁嘅奇人咩?可能係物以類聚吧! ...
Agree no more......
On 9 反中既人太多,
乜叫open source/乜叫代替品啲奇人唔lan G.....

引用:
原帖由 男E 於 2019-5-20 06:27 PM 發表
全世界: "嘩! 咁都得?"
只有"嘩!咁都得?"咁多囉,跟紅頂白係天性

引用:
原帖由 電梯真空的筍盤 於 2019-5-20 07:32 PM 發表

現在信譽不值錢,最重要做大做強做獨市。(中國內地人話的)
呢點我一樓都提過下,今次其實可以係一個打破google獨市的機會。

如果幾年後真係成事,希望大家記得我呢個帖預言過。

如果華為自己整個store出嚟代替google play store有幾難呢?

引用:
原帖由 紅心king 於 2019-5-20 07:40 PM 發表
信譽?你低能架,做生意只有利益架!
做生意當然只講利益。但生意佬同無信譽的人做生意前都會三思。

2018手機市佔率
三星18%
華為14%
蘋果12%
Oppo,Vivo,小米各佔8-9%
市佔第三都有自家os, 第二絕對有足夠市場開發自家app store.  如果run順左。oppo vivo 小米又根住用。google就一定死得。特總為左想抬返起蘋果股價去救班落重注係蘋果嘅美國大鱷。但又同時整死左另一間美國大企。

全新嘅手機系統,就由14億人開始。
有14億人做後盾,軟件商就會開發新嘅app,
老實講乜嘢系統有乜所謂,有足夠嘅app可以用就得喇。

引用:
原帖由 樓上疑惑的樓主 於 2019-5-20 06:32 PM 發表

美國根本沒有信譽!
中共呢?太監笑人冇賓州。

引用:
原帖由 樓上疑惑的樓主 於 2019-5-20 06:32 PM 發表

美國根本沒有信譽!
大陸大量抄襲外國品牌,再由法庭宣判原創廠商抄襲大陸A貨公司。大陸根本沒信譽。

樓主講得好!極有見地!

引用:
原帖由 ckf2148 於 2019-5-20 07:40 PM 發表
可以想想,為何中國手機在全球發展中國家的佔有率會這麼高,增長快.
說穿就是(平,靚,正),正正迎合那些國家中,大部份基層平民的須求.
如果全中國生產的手機.全都硬性使用新平台.該新平台的增長會有幾快?
全世界App商都是看流量決定利潤.她們會白白放棄這大數量基層數據嗎,她們自然會有行動迎合新平台.
到時谷歌真的會無淚了. ...
冇錯。趁其他發展中國家的人未習慣用google時,推其他軟件畀佢哋試用。對於一啲本來乜軟件都未用過的人,學咗用其他軟件,就冇必要再用返google。

引用:
原帖由 szboy 於 2019-5-20 08:09 PM 發表
如果華為自己整個store出嚟代替google play store有幾難呢?
最緊要 WhatsApp, Instagram, Facebook 肯支持,不過我諗侵侵一定吾批準。算啦,美國嘅民主自由係咁上下。孔子學院都禁左啦

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-20 06:31 PM 發表
傻仔,本末倒置,有人會唔睇新聞走去買一部冇Google services嘅機?  一開始已經唔會有人咁做啦,正一白痴
井底之蛙,笑死我

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]