• 瀏覽: 38,039
  • 回覆: 253
  • 追帖: 4
+2
引用:
原帖由 arhon009 於 2019-5-20 04:41 PM 發表
國內Android主要使用應用寶下載apps的, 在google play store 下載的主要是國外客戶。
是滴應用寶就是跨平台去download所有apps所以係no worries be happy

引用:
原帖由 discussfriends 於 2019-5-20 07:48 PM 發表

一定會少咗嘅
我都認為冇了谷歌太唔方便!自己曾經用過國產行貨機,買了回來自己加裝谷歌,下載大銀行網上理才鴨屎,基於保安理由,都唔比用!

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-5-20 05:00 PM 發表
華為可推歐周版 hua wei app store
本身唔同國家都有唔同版的華為應用程式中心

引用:
原帖由 Cepa 於 2019-5-20 07:53 PM 發表

我都認為冇了谷歌太唔方便!自己曾經用過國產行貨機,買了回來自己加裝谷歌,下載大銀行網上理才鴨屎,基於保安理由,都唔比用!
一dd人啦,估唔到嘅

20%歐洲華為用家
1.5億人
初創渣渣林吸納取代Android市場

簡單嚟講,依家唔好買華為手機。

其實安卓機好多可以上網刷ROM 大把版本比你揀

引用:
原帖由 keuto 於 2019-5-20 07:32 PM 發表

美國人做生意都幾慘,撞正個傻佬總統,他一言堂就不可以同誰個誰個做生意,睇下有幾多美國公司頂吾順執笠
呢D就係"民主"—-"人(民)嘅(主)人"

隻智能手機要搞到好似要做賊咁煩,不如正正經經買部正版Android或iOS機好過!

引用:
原帖由 200kk 於 2019-5-20 04:38 PM 發表
你以為最新系統唔同華為合作就無最新安卓?錯啦安裝咗最後一版就可以不停更新,即係華為新機出廠是舊版一到客戶手上就立即更新最新版....

Android系統仍能更新

需注意措施只牽涉Google的「非公開源碼」軟件,即在Google Services Framework下的服務,但其他公開源碼服務(AOSP)將不受影響,這包括了Android系統本身。因Android系統為公開源碼,而系統 ...
我想問樓主,你緊張甚麼﹗?
我想問:在google play內的軟件是否google 自己開發還是其他的軟件公司開發?然後經過其認證再放上去?﹗如果是這樣,那華為自己開發的os為何不可以這樣?你估D商人唔想做中國人生意咩?﹗杞人憂天﹗

用得華為就幫手打仗啦,放棄android!

引用:
原帖由 張寶成打老虎 於 2019-5-20 06:19 PM 發表

上網關Google 咩事呀
雖然大陸有ban 外國網站
但我之前係大陸
用過百度search 野做份論文
完全無問題
比大陸過濾得,唔多唔少有問題
用百度search 嘢做論文?槍手都唔洗請😂😂😂
不過師兄小心被DQ就得不償失喇😅

原來香港有人用華女

引用:
原帖由 張寶成打老虎 於 2019-5-20 06:19 PM 發表

上網關Google 咩事呀
雖然大陸有ban 外國網站
但我之前係大陸
用過百度search 野做份論文
完全無問題
比大陸過濾得,唔多唔少有問題
其實你知唔知內地仲未有能力開發到brower 依嫁我地用緊的 chrome 同 safari 仲有IE 都係美國。百度係brower 之上的程式,如果美國ban brower 就GG

港𤌴真係井底蛙

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]