[國際新聞評論] 【中美貿易戰】特朗普:不會與中國達成50-50協議

落左台就有佢好受,外部報仇,內部面對屍發😂😂

熱賣及精選
引用:
原帖由 tailo88 於 2019-5-20 02:36 PM 發表

好心大陸, 做一次似大國個樣出來啦
而家人地要你sit就sit, 要你hand就hand, 真系仲系炎黃子孫? 仲可以叫自己, "厲害呀! 我國"
而家真系厲害個屁
你地習慣了做狗,我地喜歡做人😂😂

引用:
原帖由 封得我幾多 於 2019-5-20 02:37 PM 發表

唔好咁話我地領導人,中國人出爾反爾一向全世界都知
你個主子出爾反爾就真係全世界,係全宇宙都知😂😂

引用:
原帖由 垃圾草油 於 2019-5-20 02:45 PM 發表

侵侵仲以為中國係滿清
亦唔係光頭將😎😎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ttp1030 於 2019-5-20 03:37 PM 發表

又話生產缐已遷出中國,又話有千億稅務收入!互相矛盾🤪😆😆呢千億就加系美國物價,消費者付出!
因為只有腫桶講,如果好像慯講正苦官員出黎見妓者就唔同了😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神之手raymond 於 2019-5-20 03:34 PM 發表

叫你讀多啲書你又唔撚讀走去做黃絲,黃絲通常都係智障呢個大家知道
早知今日何必當初
咁撚簡單一句成語都兩個錯字,真係唔死冇撚用。
真失禮死人😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CS601P 於 2019-5-20 03:42 PM 發表

"......美國總統特朗普接受《霍士新聞》訪問,指華府向中國進口貨加徵關稅,已經令多間公司將生產線,由中國遷往越南及其他亞洲國家......"
侵侵打貿易戰個時,開口埋口都話中國大量出口平貨入美國,而中國入口太少美國貨,形成逆差....
咁...廠商搬去越南,其它亞洲國家.....它們入口美國的貨值跟中國一樣....侵侵是不是要越南及其它亞洲國家向美國買返同等貨值的美國貨呢....

...
佢開始唔知自己講乜😂😂

引用:
原帖由 CS601P 於 2019-5-20 04:49 PM 發表

而且侵侵話本來生產平價日用品的廠商由中國搬到越南及亞洲國家..
中國平貨入口美國會漸漸減少啦,侵侵口中的抽中國的關稅同樣漸漸減少....
那麼侵侵一直話抽中國貨關稅的錢是用來補貼美國農民...
那麼美國農民就要聽清楚侵侵的意思,中國貨關稅的錢會越來越少,補貼亦會越來越少,到時美農你們要食自己了....

=========
...
西人個腦無轉得咁快,到佢地發現不妥可能要到明年😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Michael007189 於 2019-5-20 08:57 PM 發表

狗總統個前律師喺監獄等緊佢團聚
依家因為腫桶有特權才無人動佢,下野後條命可能不保😂😂

引用:
原帖由 mawo448 於 2019-5-21 12:03 AM 發表

第一個出拳,豆農,第二個出刀,豬農,
两个黨都會追殺😂😂

回覆 引用 TOP

主題標籤 #中美貿易戰
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。