• 瀏覽: 38,887
  • 回覆: 383
  • 追帖: 2
+3
現階段傾咩係浪費時間,以特朗普性格,就算有什麼協議都好,下年又可以反口唔認

依家最好咩都唔傾住,好聽d就叫做,大家冷靜下~
唔好聽就,睇埋你係咪重有4年話事權先啦,萬一特朗普無得玩,下年個總統又可以唔認賬,咁點攪?

引用:
原帖由 @PICO@ 於 2019-5-20 03:51 PM 發表

唔好傾 law
說得對了,要贏晒又傾黎做乜,你有你做人有人做,大家鬥燒錢鬥長命

引用:
原帖由 led_dada 於 2019-5-20 02:21 PM 發表
停一年半載 睇下大家點先喇
到時咪大家都知驚

這是人造2019 金融風暴
估計特朗普不能做下屆總統 ???

引用:
原帖由 CS601P 於 2019-5-20 03:42 PM 發表
"......美國總統特朗普接受《霍士新聞》訪問,指華府向中國進口貨加徵關稅,已經令多間公司將生產線,由中國遷往越南及其他亞洲國家......"
侵侵打貿易戰個時,開口埋口都話中國大量出口平貨入美國,而中國入口太少美國貨,形成逆差....
咁...廠商搬去越南,其它亞洲國家.....它們入口美國的貨值跟中國一樣....侵侵是不是要越南及其它亞洲國家向美國買返同等貨值的美國貨呢....

...
佢開始唔知自己講乜😂😂

你老尾而家盡地一鋪呢鑊你打唔散中國你就收得皮

奉陪到底 

引用:
原帖由 Alanleeds243 於 2019-5-20 03:57 PM 發表

估計特朗普不能做下屆總統 ???

有政績就有可能,問題係呢家一樣都唔見。

引用:
原帖由 封得我幾多 於 2019-5-20 02:37 PM 發表

唔好咁話我地領導人,中國人出爾反爾一向全世界都知
你母親都係中國人,似乎生你出泥都係一個出爾反爾既行為……
明明唔想生,只係高潮既副產品……慘

引用:
原帖由 封得我幾多 於 2019-5-20 02:37 PM 發表

唔好咁話我地領導人,中國人出爾反爾一向全世界都知
應該倒轉講, 全世界都知 / 全宇宙都知美國特朗普反口覆舌, 出爾反爾.

引用:
原帖由 老鼠斑 於 2019-5-20 03:49 PM 發表

佢話有,墨加協議,全勝
咪一兩樣law

肥侵發哂茅,連任唔到就要坐監

成個乞衣乞食咁

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-20 02:56 PM 發表

中國人無路可退,已經唔係勝負問題
但中國唔會尋求取代美國,完全無意做世界霸主
其實我一直都唔信,中國人最叻臥辛嘗膽,只係時機未成熟,忍咗過百年,都係時候。

引用:
原帖由 魔教周周 於 2019-5-20 03:57 PM 發表
你老尾而家盡地一鋪呢鑊你打唔散中國你就收得皮
還有王牌一張,台灣,發起新太陽花運動,即刻台獨建國,等你2兄弟打餐飽。

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2019-5-20 04:03 PM 發表
其實我一直都唔信,中國人最叻臥辛嘗膽,只係時機未成熟,忍咗過百年,都係時候...
霸主有乜咁好,顧掂自己就得啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]