• 瀏覽: 1,347
  • 回覆: 13
【新增內容】 美國政府封殺中國電訊巨企華為後,美國科技網站「The Verge」的執行總編輯周日在Twitter發文,指科網巨擘Google證實,基於商務部的新例,已終止與華為的直接商業活動。...
不過,長遠來說,預計今次事件反而促使華為「自強」,認真考慮尋求Google以外的新操作系統,加上Google目前以「親生仔手機」Pixel搶攻市場,華為更需要加快自主研發速度。

呢個系統到時候可以隨意安裝後門,
仲有埋網絡防火牆,
用戶一舉一動直接傳送中央
歡迎討論

新聞來源連結:
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190520&s=10793140&a=59620000

留名睇國產手機全部用呢個和諧系統

引用:
原帖由 victorwong888 於 2019-5-20 01:01 PM 發表
【新增內容】 美國政府封殺中國電訊巨企華為後,美國科技網站「The Verge」的執行總編輯周日在Twitter發文,指科網巨擘Google證實,基於商務部的新例,已終止與華為的直接商業活動。...
不過,長遠來說,預計今次事件反而促使華為「自強」,認真考慮尋求Google以外的新操作系統,加上Google目前以「親生仔手機」Pixel搶攻市場,華為更需要加快自主研發速度。

...
記得用apple, 資料直接送美國防部, 睇下邊左食左狗糧又偷懶, 唔落力唱衰香港

引用:
原帖由 victorwong888 於 2019-5-20 13:01 發表

呢個系統到時 ...
難道OS/安卓資料不送回美國?忘了施落登?

稜鏡計劃...
被洗腦既未見過,唔想見.扮睇唔到..

引用:
原帖由 victorwong888 於 2019-5-20 01:01 PM 發表

呢個系統到時 ...
依家先主動硏發,死得喇

手機唔係華為重點業務,但唔可以否認佢嘅手機做得好出色。

西奴狗褲都除唔切
引用:
原帖由 劉婕 於 2019-5-20 01:15 PM 發表

記得用apple, 資料直接送美國防部, 睇下邊左食左狗糧又偷懶, 唔落力唱衰香港

引用:

呢個系統到時候可以隨意安裝後門,
仲有埋網絡防火牆,
用戶一舉一動直接傳送中央
歡迎討論

...
唔係傳送中央.. 就係傳送老美...
以前D人唔知...斯樂登己經講左美國全球監控緊你..
中共監控你係唔想你對抗中央. 美國監控你想你做佢隻狗

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-5-20 01:15 PM 發表

佢的咁搏命,一早驚美國安部門知道扣狗糧啦!群犬狂吠!

引用:
原帖由 victorwong888 於 2019-5-20 01:12 PM 發表
留名睇國產手機全部用呢個和諧系統
一出我即買!

美弟手中最后一塊暴利高地-----5G通信,即將被華為蕩平,獻給人類共同體,讓美弟優先一等的傲慢源泉乾涸枯萎,飯碗被砸,生活難以為繼...........難怪美利賤發瘋了,狗急跳牆~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]