• 瀏覽: 17,152
  • 回覆: 207
  • 追帖: 3
+5
引用:
原帖由 etsui 於 2019-5-20 12:55 PM 發表

日本一億人口,美國3億人口,中國13億人口。日本主要市場在美國,中國主要市場在中國。美國cut日本單,日本少了75%市場。美國cut中國單,中國少了30%市場。這裡還沒有算歐洲市場的體量。

你覺得美國能像打日本一樣打死中國的經濟。幼稚。 ...
日本被尾國強姦仲生埋野仔!!
中國剪咗佢條野一齊食素,鬥長命

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-5-20 07:09 PM 發表

哦,我係話你知點解有咁多供應商,唔係咁多供應商為左砌一部手機。
乜有人話過華為手機係由個92間公司砌出嚟咩?  

引用:
原帖由 Psyco 於 2019-5-20 07:01 PM 發表

我cap低你啲post, 你問我cap嚟做咩?

鞭屍~  

就同你輸賭,華為不倒,中國亦都不倒,你都cap低我回post喇~
又發現傻仔

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-20 07:50 PM 發表

乜有人話過華為手機係由個92間公司砌出嚟咩?  
一個手機除了這92家的核心部件,仲剩番啲咩?

唔怪得你,九吹既野真係記唔番。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-5-20 07:52 PM 發表

一個手機除了這92家的核心部件,仲剩番啲咩?

唔怪得你,九吹既野真係記唔番。
你知92間裡面其中邊啲公司有份砌華為手機咩(除咗大型個啲)? 我就冇資料喇,其實正常智商都知我講緊咩

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-20 08:02 PM 發表

你知92間裡面其中邊啲公司有份砌華為手機咩(除咗大型個啲)? 我就冇資料喇,其實正常智商都知我講緊咩
唓,你冇資料又九吹一部手機要92個核心供應商咪就係亂噏囉。

引用:
原帖由 etsui 於 2019-5-20 12:55 PM 發表

日本一億人口,美國3億人口,中國13億人口。日本主要市場在美國,中國主要市場在中國。美國cut日本單,日本少了75%市場。美國cut中國單,中國少了30%市場。這裡還沒有算歐洲市場的體量。

你覺得美國能像打日本一樣打死中國的經濟。幼稚。 ...
咁唔係講人口嘅,講人口印度,非洲,南美未仲緊要,講利潤北美都係大嘅如果唔係點解入口可咖因美國嘅哥國毒販咁有錢?

引用:
原帖由 benben999 於 2019-5-20 12:53 PM 發表

如果因為歷史上冇人成功過就放棄, 歷史就應該沒有第一次成功的人, 既然美國能夠做到第一次成功打低歐洲工業的人, 美國最後亦會成為未來被打低的人, 只是時間問題.

如果你推崇沒有人成功過就應該放棄的想法, 你其實是清朝的中國人, 雖然你會否認, 但是事實就是如此. ...
樓主係跟尾九,所以永遠不會行在前

引用:
原帖由 etsui 於 2019-5-20 05:30 PM 發表

到真的反面,你估阿爺重幫美國公司保護它們的版權,IP等等。
一向都唔會,做吓樣啫。

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-20 07:52 PM 發表 

又發現傻仔
已經capture埋呢張,跌吉衆人見証,我哋賭局開始咗~

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2019-5-20 12:48 PM 發表

其實,你地成日話日本仆街。

你又知唔知日本現時的人均 GDP 是多少?
高過美國😁😁😁

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-20 12:51 PM 發表

人均當年係有下跌,尤其樓市爆煲之後,自己去睇下數據
同埋講緊晶片業和電子業,攞個人均GDP出嚟做乜??  更何況依度啲毛話人均GDP唔計,要講就講整體GDP ...
中國的人均GDP低過美國,是否好叻?
但日本又高過美國哦😂😂😂😂

中國市場咁大, 想中國死, 真妙想天開, 可能呢次美國做中國奴隸

可向全球發強制令,命令全球必須使用中國手機、中國法律、並完全按中國指示!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]