• 瀏覽: 26,403
  • 回覆: 227
+9

附件

The laws of stupidity.jpg(50.18 KB)

The laws of stupidity.jpg

The laws of wisdom.jpg(26.26 KB)

The laws of wisdom.jpg

引用:
原帖由 Neo2 於 2019-5-20 11:29 AM 發表
如果早兩日出P30pro個批真係
唔計之後有冇得update OS玩新App,想換機trade in價都肯定插水📉
香港人呢方面最講經濟效益最實際
買P30pro 唔會為保值掛............

反制措施: 禁止android安裝wechat同支付寶,百度產品

引用:
原帖由 golfboy 於 2019-5-20 10:49 AM 發表

禁android 係大6用啦,叫Google 係大6收皮
大陸入面, 不嬲都用唔到Google 架啦.

Android OS是open source。所以華為手機繼續以Android為手機OS根本沒有問題。
Google所謂終止合做是指它提供的移動服務,看來看去Google也是受害者,甚至比華為更受傷害。
至於對華為手機用戶有甚麼影響?可能一點兒影響也沒有。
畢竟合作對全世界都有好處,各方有動機化解這些影響。
變成美國政府跟全人類過不去,所作所為會以失敗告終。

美國佬呢一招幾毒

無有怕!

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2019-5-20 10:37 AM 發表
強如Nokia,Microsoft,Blackberry...用自己OS,最後咪消失於手機界

什麼中囯阿里OS,阿里雲...而家點勁,食晒AN個市場嗎
但係華為自家系統有14億人打底,人哋做唔到中國做到都唔係新鮮嘅事,其實我哋真係要多謝美國

手機作業系統,好像核彈一樣,都係自己研發好D!
以後每個大國都會硏發自己的手機作業系統,因為大家都怕了google 及 apple!

引用:
原帖由 chachaping 於 2019-5-20 11:28 AM 發表
無影響.

Google 官方聲明 :

"We are complying with the order and reviewing the implications. For users of our services, Google Play and the security protections from Google Play Protect will continue to  ...
“...continue to function on existing Huawei devices.”
冇影響
寫到明Existing喎!即係話隨時有今生無來世,咁都叫冇危機?

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-5-20 11:28 AM 發表

中國要整死google 同蘋果你以為好難, 點禁華為我相信華為都生產到手機,如果中國禁提供原件供應比外國品牌同禁生產外國品牌,到時睇下邊個多機賣...

只係傷人自傷呢d野中國唔會亂做... ...
零件入口收25%稅,出左口再入口收25℅稅。

附件

1.png(84.73 KB)

2.png(129.21 KB)

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2019-5-20 11:36 AM 發表

但係華為自家系統有14億人打底,人哋做唔到中國做到都唔係新鮮嘅事,其實我哋真係要多謝美國
14億人打底買華為,唔賣就要坐牢,師兄係阿嬌FANS咁天真.

引用:
原帖由 Neo2 於 2019-5-20 11:29 AM 發表
如果早兩日出P30pro個批真係
唔計之後有冇得update OS玩新App,想換機trade in價都肯定插水📉
香港人呢方面最講經濟效益最實際
買蘋果會升值,IP4回收價2皮。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]