• 瀏覽: 4,837
  • 回覆: 73
  • 追帖: 1
+2
下一代手機應該會用華為手機系統

引用:
原帖由 遊鯤 於 2019-5-20 10:01 AM 發表
我用最多係Google Search,Google Map,街景服務,還有Google Assistant。
只是 Google Play 有通知,其他全部都禁止。

用唔到Google又點?呢十年來過年手機邊個綁定到Google?

引用:
原帖由 30678426 於 20/5/2019 07:22 發表
川普政府封殺華為後,據傳Google谷歌已中止與華為的業務往來。此舉將嚴重打擊華為智慧手機在海外市場的運營。上週,川普總統簽署行政令,宣布國家緊急狀態,限制美國企業購買威脅國安的產品及技術,商務部將華為列入出口管制黑名單。華為據報已即時失去獲得 Android 更新的資格,這意味著華為不能再使用該公司開放原始碼授權以外的所有硬件及軟件產品。不過更嚴重的是以後推出的華為手機將不能使用 Google  ...
呆灣省井蛙,你放心,華為早已準備,在大陸,中國一聲話要封IOS所有的,爛果便玩完,叫郭台銘自己想想啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-5-20 09:56 AM 發表

問下香港班後生有幾多人用email
你唔係仲用緊outlook卦
後生仔女個個用gmail

新買先受影響定點?用梗都唔比用就好無良。

引用:
原帖由 我笨笨 於 2019-5-20 10:36 AM 發表

你唔係仲用緊outlook卦
後生仔女個個用gmail
後生仔女辭職+請假都唔會email la
dllm gmail

暫時

證明華為公主慢慢舟有先見之明 佢全身都係蘋果產品 係愛國盲才用華為

引用:
原帖由 小稀 於 2019-5-20 10:13 AM 發表

其實仲用毒果,
真係好OUT,
我見到用毒果,
我覺得條友係智障
你咁樣評擊華為公主!

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-5-20 10:18 AM 發表
中國禁iphone入中國同香港
又可以炒 ip

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-5-20 09:21 AM 發表
點解媒體唔去搵GOOGLE求證傳聞真偽就報導???
好問題...
我都有咁諗...
相信, 呢個傳聞係配合美國政府向中方施壓手段...
但係, 如果真係咁做...
GOOGLE O既損失都唔少野....

尤其是, 華為做手機巿場...
GOOGLE 做軟件巿場...
本來河水不犯井水...

不過, 可見 GOOGLE 都係會為美國政府服務...
乜鬼野美國係巿場經濟...
只係笑話一則~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]