• 瀏覽: 176,538
  • 回覆: 1,937
  • 追帖: 12
+41
引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-5-20 07:11 AM 發表

連個OS都整唔到,點同人地玩呀
成日要脅唔供應稀土
美國D稀土夠用十年,到時華為都執左喇
你開比大家睇?起條 稀土 生產線你以為 起跳迴轉壽司帶?😂😂

引用:
原帖由 betking 於 2019-5-20 07:01 AM 發表

而家講緊海外市場,華為冇得再玩,你叫D外國人用 apkpure?
咁先係講 point 
好多人講到大西洋咁遠

引用:
原帖由 yat69 於 2019-5-20 07:33 發表

你咁憎大陸,
你真係冇用大陸做既嘢?
冇食大陸做既嘢?
係囉,叫阿盡頭佢,咁憎大陸就唔好喺大陸地方以內痾屎痾尿,去美國痾啦

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-5-20 07:07 AM 發表

原來大陸佬咁勁架,冇晶片冇andriod點整手機呀?擺到明美國都想收華為皮,大陸邊有人材?讀死書就有大把
你啲思維仲停留係80年代?
得閒去深圳參觀下就會冇咁井底之蛙

引用:
原帖由 kinhung 於 2019-5-20 07:34 AM 發表

下一代安卓version先開始. e家市面d機都可以繼續用,只不過google唔提供系統updated技術支援.
真係未驚過

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-5-20 07:28 AM 發表

每個國家地區都有自家製地圖
日本有nifty, 南韓有韓巢,
連台灣省都有(唔記得名)

香港有中原又有政府地圖
除非該國勁廢
否則肯定有自家野

再講
廣域性地圖唔係得google

部手機就強國生產
google自己捨唔捨得放棄個市場先? ...
人哋而家就係放棄,而且歐美同大部份亞洲地方, 點解要放棄一個全世界都用到嘅program,而去用一個只有中國大陸至用得到既OS。
仲要係華為唔知幾時先至有佢自己嘅OS。
我同自己所識嘅所有朋友, 只係喺大陸裏面先至被迫用百度、, 只要一個過邊界, 全部都開返google搵嘢。

引用:
原帖由 自由國都 於 2019-5-20 07:18 AM 發表
都唔知寫中文的樓主講咩鬼話
😂😂

引用:
原帖由 Joelxxxx 於 2019-5-20 07:22 AM 發表

是新機,轉3星Sony apple 就冇野咯
Gmail如常使用😜

引用:
原帖由 oldbeer 於 2019-5-20 06:56 AM 發表
國內用戶不受影響,但海外市場如英國用家,冇Play store一定不會買啊
都係講習慣者,朕起初返大陸,用5到google真係有d火。。到衣家用高德地圖應用寶,米一樣甘用,都好好。

引用:
原帖由 mal999 於 2019-5-20 07:22 發表
奇怪點解有留言者自己身為中國人,會覺得中國人被人打壓、歧視、侮辱係一種好光榮嘅事而沾沾自喜,仲急不及待周圍向別人宣揚!

這些人從來不用國貨嗎?沒有親人是中國人嗎? ...
佢地都唔係人
係牲畜
冇自尊冇人性的

引用:
原帖由 玩家優勢 於 2019-5-20 07:39 AM 發表
中國要研發一個新手機系統,基本上是冇可能。平時只識抄襲
麒麟os

引用:
原帖由 cth6996 於 2019-5-20 07:39 AM 發表

係囉,叫阿盡頭佢,咁憎大陸就唔好喺大陸地方以內痾屎痾尿,去美國痾啦
老實講,中意乜嘢,中意邉個國家各有唔同
好多人好憎大陸,又要食大陸嘢,又要用大陸貨,重要反大陸玩
咁勁就移民去老尾,唔好用大陸貨,
我就話佢講得岀,做得到,
如果唔係,都係喺度鳩鳴啫

引用:
原帖由 siukensir 於 2019-5-20 06:57 AM 發表

無野講就講漢奸
真係白痴
讀書睇下歷史,邊個靠做漢奸建立政權啦傻逼
中華民國。。孫中山蔣介石背後是美國人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]