• 瀏覽: 7,461
  • 回覆: 43
  • 追帖: 9
+42
以其人之道,還治其人之身,實在是最高戰略

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-5-20 02:27 PM 發表
以其人之道,還治其人之身,實在是最高戰略
中國如果能做到這一點,美國絕對不是對手。以牙還牙,以眼遠眼,別人砍你一隻手指,你要把那個人雙腳砍掉

小時候覺得,英美等西方社會係正義,現在想作嘔,雖然共產黨有好多不善之處,但都好在有佢地報政

哋傻佬咪話鹵味有幾好,實情鹵味一直都比大陸總賤,班白痴總當神咁拜。
呢樣都唔到我唔服,佩服。

多少國家的頂尖公司的頂尖技術
就被美國採用這種卑劣手段
收購公司
收購別人的現成技術

美國才是全世界各國技術最大的卑劣手段偷竊者 

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-5-19 10:53 PM 發表
2013年4月,法國阿爾斯通公司的全球副總裁弗雷德裏克·皮耶魯齊在紐約轉機時,被FBI逮捕,理由是“涉嫌違反美國法律,在印尼賄賂當地官員”。這似乎就是法國版“孟晚舟案”。

最終,皮耶魯齊認罪,兩度入獄。更嚴重的是,被稱為法國“工業明珠”的該公司,最終被美國人“肢解”:其核心的能源電 ...
中國更加要頂住

引用:
原帖由 DeepWeb 於 19/5/2019 22:53 發表
2013年4月,法國阿爾斯通公司的全球副總裁弗雷德裏克·皮耶魯齊在紐約轉機時,被FBI逮捕,理由是“涉嫌違反美國法律,在印尼賄賂當地官員”。這似乎就是法國版“孟晚舟案”。

最終,皮耶魯齊認罪,兩度入獄。更嚴重的是,被稱為法國“工業明珠”的該公司,最終被美國人“肢解”:其核心的能源電 ...
正異既泛淫同王屎
汪一聲都無……真陰功

個logo好熟口面,早幾年好似買過佢出產的家用座枱電話,但呢幾年就唔多見。原來俾人食咗

還有Toyota於十年前被美國政府控告汽車安全問題而被罸百幾億元案件。美國政府真係強盜政府!

全世界吾同美國佬做生意,不用美元。最好伊朗射個核彈過去

美國簡直係世界上嘅毒瘤

美國是黑社會嘅專家。
不斷反中國嘅人, 請看清楚美國嘅真名。 你哋 追捧 的美國價值,其實就係佢哋自私自利的嘅價值。

引用:
原帖由 s336990 於 2019-5-20 10:25 PM 發表
美國簡直係世界上嘅毒瘤
X2

除此外。俄羅斯葉利欽年代的休克療法。讓俄羅斯人分得國企的股份,被美國代理人及華爾街以價值的 1% 買走。這就是為甚麼中國國企不開放私有的原因。

引用:
原帖由 danelee 於 2019-5-20 11:20 PM 發表
除此外。俄羅斯葉利欽年代的休克療法。讓俄羅斯人分得國企的股份,被美國代理人及華爾街以價值的 1% 買走。這就是為甚麼中國國企不開放私有的原因。 ...
對哦
國家資產都被歐美這樣
低價虐奪走了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]