• 瀏覽: 13,332
  • 回覆: 157
  • 追帖: 1
+9
中聯辦主任王志民前日(17日)高調召見在港人大代表及政協常委,呼籲支持修訂《逃犯條例》。新民黨主席、立法會議員葉劉淑儀今日(19日)出席電視節目時預計,所有建制派均會歸隊支持,但亦認同政府應加強對公眾的遊說,及不排除美國會就修例進行制裁........

雖然中國政府號召香港建制派支持修訂《逃犯條例》,但面對美國政府制裁香港的顧慮,建制派是否悉數支持,這個尚是疑問了。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/330603/逃犯條例-料建制歸隊支持-葉劉-不排除受美國制裁

同美國取消引渡條例囉!very good!

引用:
原帖由 MarkIV 於 2019-5-19 19:10 發表
同美國取消引渡條例囉!very good!
美國只要取消香港關係法
香港即時玩完,明冇 ?

引用:
原帖由 AmemEvol 於 2019-5-19 07:13 PM 發表
美國只要取消香港關係法
香港即時玩完,明冇 ?
大陸人唔明架,唔明咩係國際城市,只係知道深圳GDP已超過香港,覺得香港可有可無

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2019-5-19 07:22 PM 發表

大陸人唔明架,唔明咩係國際城市,只係知道深圳GDP已超過香港,覺得香港可有可無
美國想干預,中國自然要出手...
香港係中國既, 定美國既,唔明果d係時候搞清楚...

天要下雨
順其自然

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-5-19 06:41 PM 發表
中聯辦主任王志民前日(17日)高調召見在港人大代表及政協常委,呼籲支持修訂《逃犯條例》。新民黨主席、立法會議員葉劉淑儀今日(19日)出席電視節目時預計,所有建制派均會歸隊支持,但亦認同政府應加強對公眾的遊說,及不排除美國會就修例進行制裁........

雖然中國政府號召香港建制派支持修訂《逃犯條例》,但面對美國政府制裁香港的顧慮,建制派是否悉數支持,這個尚是疑問了。
...
䢖制派腦筋死實實,阿爺都唔怕佢老美制裁,何況係中國香港 ?

香港關係法對佢老美只係一紙條文,換來香港作為佢老美嘅反中亂港及間諜基地,取消左關係法,佢老美嘅間諜即刻雞飛狗走,洋奴無所依靠,損失之大非金錢可量。不過都係遲早問題,香港對中國嘅價值逐年降低,乜7關係法可有可無。

應先制裁呢d害港香港、大陸官員,同建制立會議員

制裁就制栽

起碼轟轟烈烈
絕不能讓洋人欺負
逃犯坐大惡過政府

引用:
原帖由 AmemEvol 於 2019-5-19 07:13 PM 發表
美國只要取消香港關係法
香港即時玩完,明冇 ?
點玩完? 講泥聽比大家學下嘢

緊要龜隊朱持啦,戲子刀要出涼加麻,想繼濁悶聲發大才便要合作除時變身。

超!香港係中國嘅一部份!
背靠祖國,仲係大灣區一份子,
要美帝何用?
係香港制裁美國就真!

引用:
美國只要取消香港關係法
香港即時玩完,明冇 ?
玩完?米係度吠啦,你主人依家四圍點火,分分鐘自己俾火燒死,果時你地就真係玩完啦 🤣🤣🤣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]