• 瀏覽: 43,299
  • 回覆: 434
  • 追帖: 1
Mr Siu has detail analysis.  Good to understand the background and prepare my investment.  Keep saying people bad mouth China, you don’t grow and learn.  對不起,如果唔識英文,請查字典。

引用:
原帖由 lzy0526 於 2019-5-19 06:53 PM 發表
呢個時期播放抗美援朝啲洗腦片真係好核突
抗美援朝係中國立國之戰,並唔係做戲或者係西方英雄電影,係真實事蹟,香港人心牆太高,無抗美援朝,英國會乖乖退讓香港?你以為今日仲可以上討論區輕輕鬆鬆打字,準備跪低為美軍抹鞋啦

唔會核突得過英兵敗走,被日軍不費吹灰之力奪得香港,仲以為佢地會為香港打生打死?

嘩! 老消好正喎, 多謝流煮推介.

泛民要的民主,自由就是要這樣,總知中共就要反,反,反

如果人家分析合理,
那就不是唱衰。

引用:
原帖由 後天芳香的留言 於 2019-5-19 05:51 PM 發表
蕭若元呢個極端反共分子,依家日日喺YouTube,一日播幾段,極力唱衰中國,極力唱衰中國共產黨,極力唱衰華為,又話中國中央六台播抗美援朝電影,又話中國重啟階級鬥爭言論,其實呢啲有乜嘢問題呢?你好得閒咩,一日唯恐天下不亂,前幾日話特朗普用緊急狀態令封殺華為,又話香港股市第二朝會跌二千點(其實跌了四百點),而家又話人民幣貶值會穿七,然後香港同中國股市會大冧檔,惟恐天下不亂,好想香港經濟崩潰,你搞掂你個 ...
寫信比YouTube 投訴佢囉,笨柒.....係到講有撚用咩...又冇人叫你睇佢...又關你閪事咩

引用:
原帖由 supercup 於 2019-5-19 07:06 PM 發表
Mr Siu has detail analysis.  Good to understand the background and prepare my investment.  Keep saying people bad mouth China, you don’t grow and learn.  對不起,如果唔識英文,請查字典。 ...
正式港式英語 唔好繫到扮哂魚蝦蟹 ur a prick 唔試呀 查字典 7 頭

引用:
原帖由 後天芳香的留言 於 2019-5-19 05:51 PM 發表
蕭若元呢個極端反共分子,依家日日喺YouTube,一日播幾段,極力唱衰中國,極力唱衰中國共產黨,極力唱衰華為,又話中國中央六台播抗美援朝電影,又話中國重啟階級鬥爭言論,其實呢啲有乜嘢問題呢?你好得閒咩,一日唯恐天下不亂,前幾日話特朗普用緊急狀態令封殺華為,又話香港股市第二朝會跌二千點(其實跌了四百點),而家又話人民幣貶值會穿七,然後香港同中國股市會大冧檔,惟恐天下不亂,好想香港經濟崩潰,你搞掂你個 ...
你係大陸人,當然唔明白咩叫言論自由

引用:
原帖由 supercup 於 2019-5-19 07:06 PM 發表
Mr Siu has detail analysis.  Good to understand the background and prepare my investment.  Keep saying people bad mouth China, you don’t grow and learn.  對不起,如果唔識英文,請查字典。 ...
咁你有咩野結局大抵都已經知道,所以只能恭喜你。

燈神黎,你識乜野吖;佢讚共產黨你就要驚啦!

引用:
原帖由 nanado 於 2019-5-19 07:13 PM 發表

你係大陸人,當然唔明白咩叫言論自由
其實,咁就代表你根本唔知道內地係點,

事實上,香港係自由,不過,好似你地咁樣,其實係咩都唔知,不過,算啦,唔通你要死我就阻你咩~~

讀十世書都讀唔到佢咁多學識....

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2019-5-19 07:14 PM 發表

咁你有咩野結局大抵都已經知道,所以只能恭喜你。
蕭生都退出所有生意的火線,準備移民~

引用:
果個老千已窮途末路,只能玩呢d昆下傻仔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]