• 瀏覽: 27,404
  • 回覆: 372
  • 追帖: 2
+10
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-5-26 01:18 PM 發表

點都安全過係大陸做貪污罪證瓜?
所以話你啲抹黑已經去到無恥嘅地步 正正經經做生意 啲錢點解你會當貪污返嚟 係咪發緊夢 幾多人搵錢都喺大陸使啦 大陸消費市場幾大你唔知 其實你係咪發緊夢

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-5-26 01:21 PM 發表

所以話你啲抹黑已經去到無恥嘅地步 正正經經做生意 啲錢點解你會當貪污返嚟 係咪發緊夢 幾多人搵錢都喺大陸使啦 大陸消費市場幾大你唔知 其實你係咪發緊夢 ...
所以咪話你傻囉!

你知唔知啲錢匯番大陸就要納稅?
所以死都同人講外國生意無乜錢賺,然後錢留係外國。

你唔會同我講啲大陸商人真係會當納稅光榮瓜?

而家係做生意,大家講的係錢,唔係愛國!

而且,啲錢完番大陸納完稅又點?
唔通派畀大陸失業工人?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-5-26 01:26 PM 發表

所以咪話你傻囉!

你知唔知啲錢匯番大陸就要納稅?
所以死都同人講外國生意無乜錢賺,然後錢留係外國。

你唔會同我講啲大陸商人真係會當納稅光榮瓜?

而家係做生意,大家講的係錢,唔係愛國!

而且,啲錢完番大陸納完稅又點?
唔通派畀大陸失業工人? ...
你究竟知唔知運作 唔知嘅唔好咁多廢話 佢哋係同中國嘅公司簽約 錢係會去公司 響中國在匯錢去越南出糧 或者喺公司同越南廠簽合同 係製造合同 合約匯錢過去 賺嗰部分 喺中國公司裏面早就扣起 所有後勤 都係中國公司做 定配料 測試 全部都響中國公司做 你唔識就唔好喺度講 完全係外行 喺度扮大師

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-5-26 04:33 PM 發表

你究竟知唔知運作 唔知嘅唔好咁多廢話 佢哋係同中國嘅公司簽約 錢係會去公司 響中國在匯錢去越南出糧 或者喺公司同越南廠簽合同 係製造合同 合約匯錢過去 賺嗰部分 喺中國公司裏面早就扣起 所有後勤 都係中國公司做 定配料 測試 全部都響中國公司做 你唔識就唔好喺度講 完全係外行 喺度扮大師 ...
啲貨由越南ship出去,買家就要將啲錢匯去大陸,
你講的操作理論上係可以,
但大陸人如果唔想將啲錢留係外國,佢就唔會咁操作。

至於點解大陸人唔會想啲錢係大陸,相信我已解釋得好清楚。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-5-26 04:39 PM 發表

啲貨由越南ship出去,買家就要將啲錢匯去大陸,
你講的操作理論上係可以,
但大陸人如果唔想將啲錢留係外國,佢就唔會咁操作。

至於點解大陸人唔會想啲錢係大陸,相信我已解釋得好清楚。 ...
你啲乜嘢理論 越南船開出去 只係交貨 簽約公司係中國公司 錢就當然交中國公司啦 其實你真係唔識㗎 美國佬你得你邊間公司 總之驗貨出貨 係同公司交易 中國公司再俾幾錢越南 已經唔關美國人事 你喺香港未做過代理行 出貨客人永遠比錢係代理行 代理行畀錢廠家 咁簡單嘅道理唔識 學人做評論

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-5-26 06:08 PM 發表

你啲乜嘢理論 越南船開出去 只係交貨 簽約公司係中國公司 錢就當然交中國公司啦 其實你真係唔識㗎 美國佬你得你邊間公司 總之驗貨出貨 係同公司交易 中國公司再俾幾錢越南 已經唔關美國人事 你喺香港未做過代理行 出貨客人永遠比錢係代理行 代理行畀錢廠家 咁簡單嘅道理唔識 學人做評論 ...
簽約公司係視乎大陸公司有無係越南開設正式分公司,
如果有,係絕對可以由越南分公司簽約。

正如而家外資企業係大陸都係以正式分公司形式出現,
呢一個情況下,簽約的通常係大陸分公司,買家亦會匯款入大陸找數。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-5-26 11:38 PM 發表

簽約公司係視乎大陸公司有無係越南開設正式分公司,
如果有,係絕對可以由越南分公司簽約。

正如而家外資企業係大陸都係以正式分公司形式出現,
呢一個情況下,簽約的通常係大陸分公司,買家亦會匯款入大陸找數。 ...
你唔好夾硬嚟講啦 美國公司點會信越南佬 乜都唔識 只係信中國公司 無論技術 物流 物料 基本上都係要中國公司支援越南 收錢梗係中國收啦 越南外匯管制點算 你夾硬話可以咁做可以咁做 叫你咁做我又相信你做唔到 成堆廢話 基本上唔面對現實

不用替農民,擔心特朗普同志用實際行動表示:在本國農民出現困難的時候,有國家統購統銷,這是社會主義初級階段的特徵之一~

引用:
原帖由 bomdhead 於 2019-5-19 10:13 AM 發表
用賣唔去大豆大量制做狗餅, 漢奸真係開心都嚟唔切!
專餵日狗,徹資徹廠走出中國的死日狗。

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-5-27 12:52 AM 發表

你唔好夾硬嚟講啦 美國公司點會信越南佬 乜都唔識 只係信中國公司 無論技術 物流 物料 基本上都係要中國公司支援越南 收錢梗係中國收啦 越南外匯管制點算 你夾硬話可以咁做可以咁做 叫你咁做我又相信你做唔到 成堆廢話 基本上唔面對現實 ...
好心唔好再一廂情願啦!
唔好講話大陸廠家會寧可將國外的錢留係國外,
事實上,而家賣畀美國的貨,多數係電視、雪櫃、洗衣機、鞋......技術含量唔高,
根本唔駛大陸!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-5-27 11:46 PM 發表

好心唔好再一廂情願啦!
唔好講話大陸廠家會寧可將國外的錢留係國外,
事實上,而家賣畀美國的貨,多數係電視、雪櫃、洗衣機、鞋......技術含量唔高,
根本唔駛大陸! ...
同你講都嘥氣 而家出口嘅鞋 仲有70%係中國造 你估真係貪佢平咩 乜都以為好容易做 中國做到高技術 又話人偷 偷都可以偷到超越美國 美國就偷唔到中國 鞋就話個個都做到 簡單嘅技術 用手工做係好困難 乜嘢都唔識 學人討論

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-5-28 12:25 AM 發表

同你講都嘥氣 而家出口嘅鞋 仲有70%係中國造 你估真係貪佢平咩 乜都以為好容易做 中國做到高技術 又話人偷 偷都可以偷到超越美國 美國就偷唔到中國 鞋就話個個都做到 簡單嘅技術 用手工做係好困難 乜嘢都唔識 學人討論 ...
鞋用手工做,但需要的技術含量唔高,易抄!

害人終害己 ...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]