• 瀏覽: 50,307
  • 回覆: 427
  • 追帖: 1
+16
一定係假啦...偉大既中國唔會係咁...

偷/抄返來的個人信件常新聞

引用:
原帖由 Hang1596321 於 2019-5-19 09:21 AM 發表
一定係假啦...偉大既中國唔會係咁...
見到仲有完整器具剩低,

仲唔係假..

引用:
原帖由 victorwong888 於 2019-5-19 01:41 AM 發表
內地的野蠻行為竟然搞出人命,令人欷歔!海南男子鄧自立近日指控,其56歲父親鄧大楣到尖峰高鐵站為其送別,竟然遭一名檢票員當場活活打死。...
現場的閉路電視片段顯示,鄧大楣暈倒後,裴男則坐在警用電單車上吸煙,而鄧父被送院後證實傷重死亡。鄧自立拍攝的現場短片則看到,裴男將鄧自立的弟弟從檢票閘口拉出,之後用左臂住其脖子向前走。鄧自立稱,自己拿手機拍片時遭裴男看到,對方轉而攻擊他,導致手機跌在地上。鄧父則 ...
如果大陸真係咁好,就唔會係cancer大國,移民大國啦!

毒果篇野下面咪有寫新京報/武漢晚報囉,作乜嘢啫

引用:
原帖由 victorwong888 於 2019-5-19 01:41 AM 發表
內地的野蠻行為竟然搞出人命,令人欷歔!海南男子鄧自立近日指控,其56歲父親鄧大楣到尖峰高鐵站為其送別,竟然遭一名檢票員當場活活打死。...
現場的閉路電視片段顯示,鄧大楣暈倒後,裴男則坐在警用電單車上吸煙,而鄧父被送院後證實傷重死亡。鄧自立拍攝的現場短片則看到,裴男將鄧自立的弟弟從檢票閘口拉出,之後用左臂住其脖子向前走。鄧自立稱,自己拿手機拍片時遭裴男看到,對方轉而攻擊他,導致手機跌在地上。鄧父則 ...
檢票員太覇道

引用:
原帖由 awongyuk 於 2019-5-19 09:16 AM 發表

講真,如果屬實洗鬼搵毒果大肆宣傳咩?分分鐘毒果自己聽回來覺得有得做,咪做囉。其用心,心照不宣啦,加上大陸嚟講尋釁滋事係條罪,對自己不單有害無益,亦非正式追究冇用的,苦主要追究實追究到,冇必要通報大陸不通行的毒果媒體啦。 ...
傳媒老作啲人又信十足
好似我鄉下啲人買左啲冇入伙紙嘅單位
政府話要拆,啲人走去政府機關喊慘

如果毒果寫又會話共產黨無法無天

引用:
原帖由 tailam123456 於 2019-5-19 01:45 AM 發表
好人好事
地球唯一…………

引用:
原帖由 kcondog 於 2019-5-19 09:14 AM 發表

咁你全家移民去美國啦(如果你全家有資格的話)!一路好走
仲要唔好搭美國d航空公司,分分鐘俾人拉落機😂

引用:
原帖由 awongyuk 於 2019-5-19 09:09 AM 發表

家屬單方面講,照報囉,所以是“據悉....“
大陸家屬主動向毒果獨家報導?

這是新舊制度適應的沖突所引起
以為送車送船送飛機好平常
而家都很少人會送,大陸好多地方都是呢幾年才開始有高鐵,要過多十年八年才沒人去送車。

DLLM毒果報

引用:
原帖由 vincentwong27 於 2019-5-19 09:01 AM 發表
呢啲作文又會有啲蠢柒信
書釘男都有人信啦😂😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]