• 瀏覽: 14,161
  • 回覆: 46
+10
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路

打老婆的班頭   降婦女的領袖

天若有情天亦老 人間正道是滄桑

佔有過更損失得多, 彷彿有循環因果
追憶 總比平凡易過,
沒試過那知真正愛, 無力再轉送別人
沒愛過那知真正痛, 原來面上沒傷痕
一世的錯為了一次的對
一世的冷為了一次的暖
要笑我笑我天生只有痴
引用:
原帖由 breadstick 於 2019-5-18 04:05 PM 發表

民主的特朗普,菜英文, 黎智英給了你什么???
民主係無價,好似義工咁,不過你哋唔會明架喇

引用:
原帖由 青山無上師 於 2019-5-18 04:18 PM 發表
憎騙徒=/=憎民主
騙徒只係藉口,你哋根本不愛民主只愛獨裁

引用:
原帖由 benben999 於 2019-5-18 05:00 PM 發表

其實你那裡是想為香港700萬大陸13億同胞請命, 如果係你一早應該上大陸反對一黨專政啦!!
你只係太過自卑, 知道大陸發展太快, 怕同大陸人平起平坐, 給比下去, 所以要扣佢地一個原罪, 共產一黨政權又冇民主, 咁樣生出來的大陸人, 永遠都在你之下, 這種想法令你自我感覺良好
其實你唔認都冇用, 外國人一早已經睇出, 大陸人一早已經爬左你頭, 呢D一早已經是事實
中共真的想打壓你 ...
你哋啲邏輯真係怪異,對冇得投票嘅中共人需要自卑嗎?  
我只會可憐佢哋,連基本人權都冇

你哋害怕民主而選擇獨裁,實屬可悲,令我諗番起星爺套戲濟公裡面個『大種』,星爺變咗啲黃金跟住同大種講叫佢叫碗魚翅食但大種都唔敢,只係想食雞屎忽,中共人幾時先會改食魚翅唔食雞屎忽?

引用:
原帖由 伊頭臭作 於 2019-5-18 05:30 PM 發表

領導管理得好中國自然冇人投訴,冇人話想要民主
咁同畜生有奶便是娘有咩分別?  你哋真係太可悲了

引用:
原帖由 002534 於 2019-5-18 05:32 PM 發表

係你想做皇帝啫
唔係我,係雜種維尼

引用:
原帖由 002534 於 2019-5-18 05:35 PM 發表

但係亦唔可以當飯食,因為民主容易阻礙基建發展,而且係一件好討厭既事,尤其是對於乜嘢都要便利既城市人來講
為咗食飯而去做獨裁者的狗,值得嗎?

引用:
原帖由 伊頭臭作 於 2019-5-18 05:38 PM 發表

以前中國人太艱苦啦, 餓死太多人, 現在有好的領導當然唔想有改變
唉,所以會產生『有飯食=獨裁係好的』這種怪異邏輯

引用:
原帖由 002534 於 2019-5-18 05:42 PM 發表

錯,我只想街道清靜,冇人遊行阻街,阻礙發展,阻礙呢樣個樣,發展要快速,唔想等到頸都長埋
咁同唔反對堆填區但唔好起我屋企隔離有咩分別,你太自私了

你也太容易收買了,一條清靜嘅街道就搞掂

引用:
原帖由 Tillsonbrun 於 2019-5-18 05:42 PM 發表

真民主, 不要假民主!
寧願假民主,不要真獨裁!

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-5-18 05:42 PM 發表

我未去到 "憎恨" 民主, 不過反對盲目崇拜民主.
但唔係因為你一樓的原因. 我反對盲目崇拜民主, 係因為我比你地民主教信徒對民主有更深入的認識, 知道民主的不足之處. ...
咁就係你選擇獨裁的原因?  因為民主有缺憾就選擇獨裁?  我就啱啱相反,寧願破綻處處的民主也不要完美的獨裁

引用:
原帖由 crn2005 於 2019-5-18 05:44 PM 發表
民主制是有多樣性的,有歐美式的西式民主,也有中國特色的中式民主!

西式民主並不是唯一的民主制,縱觀當今世界實行西式民主的所有國家,我們發現西式民方就和古代的奴隸制一樣,是落後的政治制度。

西式民主普通現象就是貧窮和落後!國家和地區改制,實行西式民主後,只能變窮和變動盪,比如烏克蘭、南非、伊拉克、中國台灣,全都變窮、變落後了。

可以把西式民主比喻成購買六合彩,大家購買六 ...
貧窮落後因為民主?  有啲因果不分。。。

雖然期期六合彩你都唔中但你都會繼續買,因為其實人人都想『中獎』,但偏偏你哋覺得買六合彩係『嘥錢』

引用:
原帖由 我愛朱晨愛 於 2019-5-18 05:50 PM 發表

假嘢你都接受,可悲
你認為有機會有真民主嗎?  天真

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-5-18 05:49 PM 發表
民主只係西方設計出來嘅騙局
點解你要害怕民主?  要話係騙局唔夠膽接觸/接受?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]