• 瀏覽: 14,144
  • 回覆: 341
+10
引用:
原帖由 andysan4 於 2019-5-18 05:49 PM 發表
民主只係西方設計出來嘅騙局
點解你要害怕民主?  要話係騙局唔夠膽接觸/接受?

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 01:47 PM 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
民主=自取滅亡

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 01:47 PM 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
其實無人憎恨民主 只係香港太多歪曲民主嘅泛民呃飯食。所以先多人憎恨

任何理念背后都是利益,阿彌陀佛、耶穌上帝、真主安拉、共產主義、社會主義、民主,有用就是好,沒用就是垃圾

民主黨策動莊豐源案, 令雙非湧港, 再幫孔允明上訴, 令新移民來港一年就可申請綜援,宜家就話國內人來港搶資源。

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 04:14 PM 發表

民主係無價,好似義工咁,不過你哋唔會明架喇
假如係無價,點解當時田北俊建議立法會議員減薪同香港共渡時艱,泛民100% 反對? 點解自己打官師都要眾籌。點解遊行下下要籌款?

引用:
我知點解你哋咁憎恨民主 https://n2.hk/d/images/discuss_style/emailtofriend3.gif
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路
民主...你知點解嗎?
大家"民主"的概念, 是否一樣嗎?

連這些都未有共識, 未清楚, 就個個大叫 "民主"...
(但事實係不會有共識的...., 點解呢? )

引用:
原帖由 我愛朱晨愛 於 2019-5-18 04:48 PM 發表
我恨民主派,但唔恨民主,因為民主派一啲都唔民主
香港泛民執行緊嘅係有獨裁特色嘅民主。

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-5-18 06:00 PM 發表

香港泛民執行緊嘅係有獨裁特色嘅民主。
所以我極度恨泛民,佢地根本唔係真係民主

引用:
原帖由 2015627 於 2019-5-18 02:00 PM 發表
而家反對派就利用年青人心態
打做民主就係反政府
反政府就係民主
攪到香港烏煙瘴氣
何必對用屁股代替腦袋思考的人動氣,事實是,有些人口喊民主卻壞事做盡,
有些蠢人因為其他人口喊民主,跟人尾墊屍底坐監都笑騎騎,有些更蠢的人,被假民主賣了,還要幫人數錢!

引用:
原帖由 LauFei 於 2019-5-18 05:56 PM 發表

樓主講下你現在點無民主法? 殖民地時期同現在有咩分別? 如果咁喜歡民主,你唔去印度? 印度係民主國家喎
依家係『假民主。真獨裁』,殖民地時期係『假獨裁。真民主』

自己參透下

引用:
民主係帝王之路哴山攔路虎?
你真係當希特拉從來無存在過架?

引用:
原帖由 我愛朱晨愛 於 2019-5-18 06:02 PM 發表

所以我極度恨泛民,佢地根本唔係真係民主
佢地吾係衰,係自私左少少。佢地嘅職業係演員。香港演藝界 無左佢地 就會好失色啦

引用:
原帖由 lvmin63312823 於 2019-5-18 05:59 PM 發表
任何理念背后都是利益,阿彌陀佛、耶穌上帝、真主安拉、共產主義、社會主義、民主,有用就是好,沒用就是垃圾
所以有奶便是娘,冇奶就不是娘了?

就如龍緯汶就能搞幼童,入天童教又可以教幼童,正

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]