• 瀏覽: 14,153
  • 回覆: 341
+10
引用:
原帖由 Tillsonbrun 於 2019-5-18 05:42 PM 發表

真民主, 不要假民主!
寧願假民主,不要真獨裁!

民主派做好多野只為明年選舉,你估真係急市民所急

民主只係西方設計出來嘅騙局

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-5-18 05:42 PM 發表

我未去到 "憎恨" 民主, 不過反對盲目崇拜民主.
但唔係因為你一樓的原因. 我反對盲目崇拜民主, 係因為我比你地民主教信徒對民主有更深入的認識, 知道民主的不足之處. ...
咁就係你選擇獨裁的原因?  因為民主有缺憾就選擇獨裁?  我就啱啱相反,寧願破綻處處的民主也不要完美的獨裁

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 05:47 PM 發表

寧願假民主,不要真獨裁!
假嘢你都接受,可悲

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 01:47 PM 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
唔係憎恨民主,係討厭香港班假民主嘅[你係民佢係主]

引用:
原帖由 sc2 於 2019-5-18 05:21 PM 發表
香港泛民根本唔了解民主及其缺點。
收美金呱呱嘈
邊駛理咁多野

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 04:22 PM 發表

騙徒只係藉口,你哋根本不愛民主只愛獨裁
天真豬,尼個世界有民主既話,台灣人就唔洗生活係窮苦中

引用:
原帖由 crn2005 於 2019-5-18 05:44 PM 發表
民主制是有多樣性的,有歐美式的西式民主,也有中國特色的中式民主!

西式民主並不是唯一的民主制,縱觀當今世界實行西式民主的所有國家,我們發現西式民方就和古代的奴隸制一樣,是落後的政治制度。

西式民主普通現象就是貧窮和落後!國家和地區改制,實行西式民主後,只能變窮和變動盪,比如烏克蘭、南非、伊拉克、中國台灣,全都變窮、變落後了。

可以把西式民主比喻成購買六合彩,大家購買六 ...
貧窮落後因為民主?  有啲因果不分。。。

雖然期期六合彩你都唔中但你都會繼續買,因為其實人人都想『中獎』,但偏偏你哋覺得買六合彩係『嘥錢』

引用:
原帖由 我愛朱晨愛 於 2019-5-18 04:48 PM 發表
我恨民主派,但唔恨民主,因為民主派一啲都唔民主
“民主”不是唯一的路,“民主”有成功亦有失敗,失敗的“民主”比比皆是,成功那幾個都是當年殖民時代開始,占盡地利的

引用:
原帖由 我愛朱晨愛 於 2019-5-18 05:50 PM 發表

假嘢你都接受,可悲
你認為有機會有真民主嗎?  天真

引用:
原帖由 kk2964 於 2019-5-18 05:18 PM 發表
民主係發展障礙
民主是分“脏”制度,有脏可分的國家,有用,無脏可分,還搞這個,那就是找死

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 13:47 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
樓主講下你現在點無民主法? 殖民地時期同現在有咩分別? 如果咁喜歡民主,你唔去印度? 印度係民主國家喎

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 04:14 PM 發表

民主係無價,好似義工咁,不過你哋唔會明架喇
孌童汶嘛
我哋正常人真係唔會明囉

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 05:55 PM 發表

你認為有機會有真民主嗎?  天真
我就係一啲都唔天真,唔好接受假嘢安慰自己