• 瀏覽: 14,150
  • 回覆: 341
+10
引用:
原帖由 伊頭臭作 於 2019-5-18 05:30 PM 發表

領導管理得好中國自然冇人投訴,冇人話想要民主
咁同畜生有奶便是娘有咩分別?  你哋真係太可悲了

引用:
原帖由 002534 於 2019-5-18 05:32 PM 發表

係你想做皇帝啫
唔係我,係雜種維尼

引用:
原帖由 002534 於 2019-5-18 05:35 PM 發表

但係亦唔可以當飯食,因為民主容易阻礙基建發展,而且係一件好討厭既事,尤其是對於乜嘢都要便利既城市人來講
為咗食飯而去做獨裁者的狗,值得嗎?

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 05:36 PM 發表

咁同畜生有奶便是娘有咩分別?  你哋真係太可悲了
以前中國人太艱苦啦, 餓死太多人, 現在有好的領導當然唔想有改變

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 17:38 發表

為咗食飯而去做獨裁者的狗,值得嗎?
錯,我只想街道清靜,冇人遊行阻街,阻礙發展,阻礙呢樣個樣,發展要快速,唔想等到頸都長埋

引用:
原帖由 伊頭臭作 於 2019-5-18 05:38 PM 發表

以前中國人太艱苦啦, 餓死太多人, 現在有好的領導當然唔想有改變
唉,所以會產生『有飯食=獨裁係好的』這種怪異邏輯

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 01:47 PM 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
真民主, 不要假民主!

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 01:47 PM 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
我未去到 "憎恨" 民主, 不過反對盲目崇拜民主.
但唔係因為你一樓的原因. 我反對盲目崇拜民主, 係因為我比你地民主教信徒對民主有更深入的認識, 知道民主的不足之處.

引用:
好多中共權貴,利益集團當然反對

民主制是有多樣性的,有歐美式的西式民主,也有中國特色的中式民主!

西式民主並不是唯一的民主制,縱觀當今世界實行西式民主的所有國家,我們發現西式民方就和古代的奴隸制一樣,是落後的政治制度。

西式民主普通現象就是貧窮和落後!國家和地區改制,實行西式民主後,只能變窮和變動盪,比如烏克蘭、南非、伊拉克、中國台灣,全都變窮、變落後了。

可以把西式民主比喻成購買六合彩,大家購買六合彩的普遍現象就是變窮,損失了彩金的同時什麽獎也沒有得到。購買六合彩能得中頭獎變富的人,雖然期期都有,但是我們不能認為購買六合彩得中頭獎是適合于大眾的致富手段!

一句講晒,打贏先可以話事。
建軍啦,民主

引用:
原帖由 2015627 於 2019-5-18 02:00 PM 發表
而家反對派就利用年青人心態
打做民主就係反政府
反政府就係民主
攪到香港烏煙瘴氣
事實真係咁樣,佔中嗰陣嗰班年青人根本就係當係去消遣去免費party咁玩,幾難得可以霸住條馬路,而警察都唔敢拉你,又可以打警察都得,真係關心政治咩,我就唔信。

引用:
原帖由 002534 於 2019-5-18 05:42 PM 發表

錯,我只想街道清靜,冇人遊行阻街,阻礙發展,阻礙呢樣個樣,發展要快速,唔想等到頸都長埋
咁同唔反對堆填區但唔好起我屋企隔離有咩分別,你太自私了

你也太容易收買了,一條清靜嘅街道就搞掂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]