• 瀏覽: 14,142
  • 回覆: 341
+10
引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 01:47 PM 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
民主派打做民主就等同自由,去騙年輕人爭取。但你們看清楚,連民主派都不是民主制度,佢哋明白民主是有錢人把戲,誰多錢誰悪。何時有公平過。

民主唔等於民主派
民主派唔等於幫你爭取緊民主
唔該搞清楚目前香港既事實先

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 04:14 PM 發表

民主係無價,好似義工咁,不過你哋唔會明架喇
講又講唔出我幫你講啦,犯淫佔中狗搞手有錢收,你哋啲蝦兵蟹將盲反冇錢收兼監都有得坐,正宗盲目打衝鋒。

民主係糖衣毒藥!!!西方人百年前向中國人sell鴉片,百年後今日又sell民主,中國人仲會上當?

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 01:47 PM 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
其實你那裡是想為香港700萬大陸13億同胞請命, 如果係你一早應該上大陸反對一黨專政啦!!
你只係太過自卑, 知道大陸發展太快, 怕同大陸人平起平坐, 給比下去, 所以要扣佢地一個原罪, 共產一黨政權又冇民主, 咁樣生出來的大陸人, 永遠都在你之下, 這種想法令你自我感覺良好
其實你唔認都冇用, 外國人一早已經睇出, 大陸人一早已經爬左你頭, 呢D一早已經是事實
中共真的想打壓你既言論, 你的帖根本不會在此出現, 仲要花錢搵5毛黎同你拗? 中共玩鬥爭幾十年, 如果佢地會留一個香討俾你發表你的偉論, 引蛇出洞是基本, 你口中的5毛才是正常的香港人, 同你一樣意見的就最有可能是中共的人, 你自己好自為之

引用:
原帖由 benben999 於 2019-5-18 05:00 PM 發表

其實你那裡是想為香港700萬大陸13億同胞請命, 如果係你一早應該上大陸反對一黨專政啦!!
你只係太過自卑, 知道大陸發展太快, 怕同大陸人平起平坐, 給比下去, 所以要扣佢地一個原罪, 共產一黨政權又冇民主, 咁樣生出來的大陸人, 永遠都在你之下, 這種想法令你自我感覺良好
其實你唔認都冇用, 外國人一早已經睇出, 大陸人一早已經爬左你頭, 呢D一早已經是事實
中共真的想打壓你 ...
講到咁明白
搞到班自卑撚唔敢回帖

民主係發展障礙

引用:
原帖由 赤共 於 2019-5-18 04:48 PM 發表

尤其太監,太監都好支持帝制,反民主
咁民進黨班太監夠反民主咯

香港泛民根本唔了解民主及其缺點。

引用:
原帖由 benben999 於 2019-5-18 05:00 PM 發表

中共真的想打壓你 ...
你哋啲邏輯真係怪異,對冇得投票嘅中共人需要自卑嗎?  
我只會可憐佢哋,連基本人權都冇

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 04:14 PM 發表

領導管理得好中國自然冇人投訴,冇人話想要民主

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 13:47 發表
係你想做皇帝啫

收完金主錢,然後用民主之名去行事,正名叫盲主,樓主你懂的。

你哋害怕民主而選擇獨裁,實屬可悲,令我諗番起星爺套戲濟公裡面個『大種』,星爺變咗啲黃金跟住同大種講叫佢叫碗魚翅食但大種都唔敢,只係想食雞屎忽,中共人幾時先會改食魚翅唔食雞屎忽?

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 16:14 發表

但係亦唔可以當飯食,因為民主容易阻礙基建發展,而且係一件好討厭既事,尤其是對於乜嘢都要便利既城市人來講

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]