• 瀏覽: 14,157
  • 回覆: 341
+10
引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 05:56 PM 發表

點解你要害怕民主?  要話係騙局唔夠膽接觸/接受?
因為民主,所以佔中佔旺?壞人生計,撕裂社會,毀人家庭,你班人的民主,令人作嘔,比屎還臭!

引用:
原帖由 wanmh 於 2019-5-18 05:59 PM 發表

假如係無價,點解當時田北俊建議立法會議員減薪同香港共渡時艱,泛民100% 反對? 點解自己打官師都要眾籌。點解遊行下下要籌款?
泛民有壞人就不相信民主了?   你會唔會俾男/女人傷害過就不相信愛情?

人人有飽飯食,農村發展起來

引用:
原帖由 tacticsolve 於 2019-5-18 06:00 PM 發表

民主...你知點解嗎?
大家"民主"的概念, 是否一樣嗎?

連這些都未有共識, 未清楚, 就個個大叫 "民主"...
(但事實係不會有共識的...., 點解呢? ) ...
因為個個都未接觸過民主,以為係啲咩洪水猛獸,俾獨裁者洗腦話係不可接觸之物,要遠離佢才會安全,才會有發展有飯食,一接觸民主就會窮,衰落,冚家X

民主是反精英主義. 社會被大部份蠢人的意見蓋過精英的意見. 蠢人主義.

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 01:47 PM 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
我地唔係憎恨民主, 而係憎恨民主派所謂嘅民主, 一種以自己理想為民主嘅民主.

誰介意誰做皇帝,我只在孚我的生活,以民為主本身意念係一個美好理想,只不過以民主做口號搞破壞搞權力,運用民主口號放大自己,更要求其他人降低底線,咪乞人憎

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2019-5-18 06:13 PM 發表

我地唔係憎恨民主, 而係憎恨民主派所謂嘅民主, 一種以自己理想為民主嘅民主.
一語道破香港泛民的虛偽!

引用:
原帖由 lawo 於 2019-5-18 06:03 PM 發表

何必對用屁股代替腦袋思考的人動氣,事實是,有些人口喊民主卻壞事做盡,
有些蠢人因為其他人口喊民主,跟人尾墊屍底坐監都笑騎騎,有些更蠢的人,被假民主賣了,還要幫人數錢! ...
總好過你依啲自以為聰明,寧願接受真獨裁,只因獨裁者有飯俾你食

空心菜政府其實對民主都有兩把尺,最近做出同市民公投結果相反的事,一個係核能另一個係同志結婚!

醫生點講?

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 06:16 PM 發表

總好過你依啲自以為聰明,寧願接受真獨裁,只因獨裁者有飯俾你食
點獨裁呢?建制同政府俾泛民玩殘就全港親見,你說的獨裁,是指泛民?
如果不是,我要問一句,你是否以為香港人是白痴,你講乜都會接受,會相信?
...

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 06:10 PM 發表

泛民有壞人就不相信民主了?   你會唔會俾男/女人傷害過就不相信愛情?
我相信,所以香港要有民主 先要滅民主黨 同公民黨

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 01:47 PM 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
香港人唔係僧民主喎,係憎民主派啲假民主咋喎,唔好搞錯!

我喜歡民主,不喜歡港式民主

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]